Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Pet koraka kojima ćete ojačati oštećene nokte nakon geliranja

Pet koraka kojima ćete  ojačati oštećene nokte nakon geliranja

Možete pokušati ukloniti gelove kod kuće, ali svakako sačuvajte uklanjanje akrila za profesionalce jer je ljepilo koje se koristi izuzetno jako pa možete oštetiti nokte ako ih krenete sami skidati

VIDEO

Postoji dugačak popis razloga za stavljanje gelova ili akrila na nokte. Kratko vrijeme sušenja, dugotrajni nokti bez oštećenja, trajni sjaj i, u slučaju akrila, čak i duža duljina noktiju. Ali sve ove vrste manikure imaju potencijal da uzmu veliki danak na vašim noktima (osobito ako se nepravilno uklanjaju).

POGLEDAJTE VIDEO: Sve za ljepotu

Pokretanje videa...

Bizarni anti-age tretmani 01:29

Ako vašim slabim, lomljivim noktima treba malo dodatne ljubavi, isprobajte ove profesionalne savjete stručnjaka za nokte (uključujući njihove uobičajene učvršćivače i dodatke koje koriste za nokte) kako biste im pomogli da postanu dulji i jači.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ispravno uklonite gel lak i akrilne nokte

U redu, tehnički ovo nije savjet za popravak, ali ako ispravno skinete akril ili gel to će vas spasiti od suočavanja s mnogim potencijalnim problemima. Prije svega, ponovite za nama: neću sama skidati gel s noktiju.

Kako do snažnih i duljih noktiju
Kako do snažnih i duljih noktiju

- Uklanjanje gela vjerojatno je najgora stvar koju možete učiniti svojim noktima. U startu oštećujete nokte jer uklanjate gornje slojeve stvarnog nokta zajedno s lakom - kaže slavna manikerka Geraldine Holford.

ORLY-jeva viša voditeljica testiranja proizvoda, Kelly Bannon, preporučuje da idete ukloniti gel kod profesionalca kako bi se spriječilo bilo kakvo oštećenje.

Možete pokušati ukloniti gelove kod kuće, ali svakako sačuvajte uklanjanje akrila za profesionalce jer je ljepilo koje se koristi izuzetno jako pa možete strašno oštetiti nokte ako ih krenete sami skidati. 

- Nepravilno uklanjanje u ovom slučaju je deset puta gore nego kod gelova. To doista mora biti oprezno i ​​promišljeno, a trebalo bi trajati do dva sata - napominje Sarah Gibson Tuttle, osnivačica i izvršna direktorica tvrtke Olive & June.

Hidratacija će ojačati vaše nokte

Sada kada je gel ili akril uklonjen, ključ je hidratizirati nokte.

- Dugotrajna upotreba gela i akrila dehidrira nokte, čineći ih suhima i lomljivima - kaže stručnjakinja za gel i akril nokte Jin Soon Choi, osnivačica JINSoon lakova i salona.

Igra crne i neutralne: Manikure inspirirane tamnim tonovima
Igra crne i neutralne: Manikure inspirirane tamnim tonovima

Ulje za kutikule je vaš najbolji proizvod za duboku hidrataciju. Usredotočite se na to da ga nanesete ne samo na sam nokat, već ga i dobro umasirajte u kutikulu. Kutikula je mjesto gdje će započeti rasti novi, zdravi nokti pa je važno hraniti i hidratizirati ovo područje - kaže Choi.

Holford također voli koristiti ulje jojobe, koje može ojačati nokte i potaknuti zdrav rast noktiju. Preporučuje nanošenje tri puta dnevno tijekom pet dana za najbolje rezultate.

Ojačajte nokte tako što ćete im dati odmor

- Iako ne postoje znanstveni dokazi da će održavanje vaših noktiju bez laka napraviti razliku, anegdotski vam mogu reći da potpunu razliku u snazi ​​i zdravlju noktiju primjećujemo kad naši klijenti uzmu pauzu - kaže Tuttle za InStyle.

Ako ih stvarno trebate držati uglađenim, upotrijebite sredstvo za učvršćivanje noktiju kao temeljni premaz, predlaže Holford.

Održavanje noktiju kratkima ih može ojačati

- Kad imate duge nokte, stalno udarate njima po tipkovnici, vratima, zdjelama. Ljudi podcjenjuju koliki je to utjecaj na nokte - kaže Tuttle.

Neka vam nokti budu kratki i dajte im priliku da izrastu jači i zdraviji (i možda čak i duži) nego prije. 

- Također, nokti koji nisu u dobroj formi izgledaju zdravije kada su kraći - dodaje Holford.

Prirodno na noktima: Napravite svoj lak za nokte s vitaminom E
Prirodno na noktima: Napravite svoj lak za nokte s vitaminom E

Bannon dodaje da ako si napravite mini 'manikuru', čak i ako je jednostavna poput običnog turpijanja noktiju, svaka dva do četiri dana, da to može spriječiti lomljenje noktiju.

Ojačajte nokat iznutra 

Uz tretiranje noktiju izvana, svi stručnjaci su se složili da pravi dodaci mogu pomoći u jačanju vaših noktiju iznutra. Dobra opcija je kolagen. Bitan protein za kosu, kožu i nokte, kolagenske peptide možete svakodnevno konzumirati, a pomažu zdravlju noktiju.

- Kolagen je stvarno napravio razliku u zdravlju mojih noktiju. Otporniji su i snažniji - kaže Holford. 

Još jedna dobra opcija? Biotin. Vitamin B jedan je od prvih izbora za jačanje noktiju. Choi dodaje da uz suplemente možete dobiti i te unutarnje prednosti usredotočujući se na uključivanje hrane bogate biotinom i koja sintetizira kolagen, kao što su losos, avokado, slatki krumpir, lisnato povrće te orašasti plodovi i sjemenke.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku