Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Pet koraka s kojima već danas možete poboljšati svoje zdravlje

Pet koraka s kojima već danas možete poboljšati svoje zdravlje

Eric Adams preokrenuo je svoju zdravstvenu situaciju nakon dijagnoze dijabetesa i drugih ozbiljnih problema, a sve uvodeći svakodnevne i postupne životne promjene. To isto danas savjetuje drugima

VIDEO

Da danas pogledate Erica Adamsa, vidjeli biste savršeno zdravog čovjeka - u svom uredu ima sobni bicikl; napisao je 'Zdravo', knjigu o zdravlju i prehrani ispunjenu ukusnim receptima na biljnoj osnovi, a prepun je energije i izgleda odlično.

POGLEDAJTE VIDEO: Znakovi dijabetesa

Pokretanje videa...

Dijabetes 01:12

No, u 2016. godini njegovo zdravlje je imalo potpuno drugačiju sliku: Dijagnosticiran mu je dijabetes tipa 2 nakon što je bio podvrgnut kolonoskopiji zbog intenzivnog čira na želucu. Izgubio je vid na lijevo oko, a polako ga je gubio na desnom. Imao je oštećenje živaca u rukama i nogama, nije mogao osjetiti desnu nogu. Drugim riječima, bio je u vrlo kasnoj fazi ozbiljne dijagnoze - njegov je liječnik čak otkrio da su mu neke krvne pretrage indicirale gotovo komatozno stanje. 

Samo nekoliko mjeseci kasnije svi su spomenuti simptomi potpuno nestali, a njegov se život promijenio nabolje. Kako se to dogodilo? Kako je tako brzo preokrenuo svoje zdravlje? Pa, prema Adamsu, bile su potrebne neke promišljene prilagodbe načina života.

- Bez obzira imate li 8 ili 80 godina, možete biti osoba koja želite čineći zdrave korake naprijed - kaže Adams za mbg.

Pet koraka Adamsa za prekretanje zdravstvene situacije:

1. Sredite prehranu

Adams smatra da je najbolji način za bolje zdravlje i bolji izbor hrane.  

- Izvor mladosti nalazi se u vašem hladnjaku, tu morate započeti - kaže on. Prije vlastitog poziva za buđenje, pržena i brza hrana bili su temelj Adamsove prehrane. Rafinirani šećer, sol, prerađena masnoća - tanjur mu je bio pun nezdravih proizvoda.

- Nisam shvatio da se polako trujem. Počeo sam čitati deklaracije na hrani - kaže.

Ako ćete poslušati jedan savjet s nevjerojatnog Adamsovog zdravstvenog puta, neka to bude to: provjerite deklaracije i osvijestite što jedete.

Fresh vegetables ready for cooking on a grill

2. Razmislite o jelu na biljnoj bazi

- Tri tjedna nakon uzimanja cjelovite, biljne hrane moj vid se vratio. Tri mjeseca kasnije kolesterol mi se normalizirao, krvni tlak normalizirao, smršavio sam 15 kilograma. Ujutro bih se probudio i osjećao sam se dobro - kaže Adams. 

To je nevjerojatna zdravstvena priča, a fokusira se na cjelovite biljne namirnice. Velik broj oboljelih od dijabetesa uspjeli su 'srediti' svoju bolest ili je barem držati pod kontrolom zahvaljujući njoj.

Čak je i Adamsova majka mogla vidjeti impresivne rezultate: 'Moja mama ima 80 godina, 15 godina dijabetes i 7 godina uzima inzulin. Pridružila mi se u mojoj biljnoj prehrani, a devet mjeseci kasnije prestala je uzimati inzulin, kaže on.

To ne znači da uopće ne možete uživati ​​u životinjskim proizvodima ako ih možete tolerirati. Razmislite samo o tome da barem učinite biljnu prehranu zvijezdom vašeg tanjura. Prema Adamsu, koristi ima na pretek.

3. Vježbajte kad možete - kad god možete.

Adams je veliki zagovornik termogeneze, aktivnosti bez vježbanja (NEAT), koja se odnosi na iskorištavanje vaših svakodnevnih pokreta i njihovo pretvaranje u vježbanje.

Vježba ne znači samo da imate članstvo u teretani, kaže.

- Siđite jednu stanicu ranije s podzemne željeznice da biste dodatno hodali; u uredu imajte pilates loptu ili sobni bicikl, prošećite do i sa posla; napravite sastanke u šetnji. Radi se o kreativnosti. Potrudite se uklopiti neke dodatne vježbe u dan - ističe.

Što se tiče često citiranog opravdanja nedostatka vremena za vježbanje, Adams iznosi važan protuargument: 'Nemate vremena da to ne učinite. Ili ćete kontrolirati svoje vrijeme, ili će bolest kontrolirati to za vas '.

4. Priprema obroka

Priznajemo, davanje prioriteta zdravim izborima može biti teško, pogotovo ako niste sigurni odakle započeti ili vas zastraši postupak kuhanja.

Zbog toga Adams voli pripremati hranu i jelovnik te to čini  početkom tjedna, jer to sve čini jednostavnijim. Osim toga, ako jelovnik zapišete i na vrijeme nabavite potrebne namirnice, puno je vjerojatnije da nećete odstupati od zdrave prehrane.

Ojačajte imunitet uz 5 najboljih eteričnih ulja: Pomažu kod kašlja, sluzi i virusnih infekcija
Ojačajte imunitet uz 5 najboljih eteričnih ulja: Pomažu kod kašlja, sluzi i virusnih infekcija

5. I psiha je važna

 Vizualizacija je najmoćnije psihološko oruđe koje postoji. Stvorite jasnu sliku svojeg cilja i idealnog života te joj se vraćajte iznova i iznova, sve dok ne ostvarite ciljeve. Ako ste bolesni, zamišljajte se zdravima. Okružite se pozitivnim ljudima, koji su sretni i optimistični. Možete se ugledati na njih, a neizbježno će vam prenijeti svoju životnu energiju i nepresušan optimizam, što će se pozitivno odraziti na vaš život, a osobito na zdravlje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić

Zasjenila sve na svadbi: 'Nisam kriva što imam ogromne grudi'
NIJE IH SE TRUDILA SAKRITI

Zasjenila sve na svadbi: 'Nisam kriva što imam ogromne grudi'

Vjenčanje je prigoda koja ima posebna pravila odijevanja, no neki ipak pretjeraju. Naročito kad je riječ o uskim, kratkim haljinama od čipke i prozirnih materijala
Dnevni horoskop za ponedjeljak 6. svibnja: Lavovi će čeznuti za odmorom, a Ribe dobiti povišicu
ŠTO VAM ZVIJEZDE SPREMAJU?

Dnevni horoskop za ponedjeljak 6. svibnja: Lavovi će čeznuti za odmorom, a Ribe dobiti povišicu

Pročitajte dnevni horoskop za ponedjeljak 6. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje