Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Pet vježbi za čvršća bedra i stražnjicu te manje celulita

Pet vježbi za čvršća bedra i stražnjicu te manje celulita
1

Vježbe za smanjivanje celulita ne moraju biti naporne. Trenerica Andrea Rukavina damonstrira pet učinkovitih načina kojima je moguće učvrstiti stražnjicu i bedra

VIDEO

Uz odgovarajuću prehranu i unos dovoljno tekućine u borbi protiv celulita nikako nemojte zaboraviti na vježbanje. A ako vam se učini da vam se od vježbanja celulit ne smanjuje, nego ga je čak više nego prije, ne brinite, to je samo mišić izbacio celulit koji je prije bio skriven i sad ga lakše možete tretirati. 

Vježbe za celulit demonstrirala nam je Andrea Rukavina, profesionalna instruktorica fitnessa i aerobika, apsolventica na Kineziološkom fakultetu i predsjednica Sportsko rekreativnog društva Vels.
Već deset godina svoje iskustvo u sportu Andrea koristi kao voditeljica različitih rekreativnih tehnika, a zadnjih pet godina posvetila se individualnom radu s ljudima, takozvanim jedan na jedan treninzima. Osim tradicionalnog pilatesa, fitnessa i kondicionog treninga educira se i za trenera body tehnike te za učitelja yoge.

- Celulit je problem s kojim se susreće skoro svaka žena bez obzira na dob. Jastučići i kvrgave nakupine, popularno nazvane 'narančina kora', pojavljuju se na bedrima, bokovima, nadlakticama, stražnjici i nogama. U zadnje vrijeme možemo vidjeti da čak i vrlo mlade djevojke imaju probleme s celulitom, a podložne su mu i žene vitke linije. Za pojavu celulita 'zaslužni' su razni faktori, prvenstveno nekretanje, loša i neredovita prehrana te premali unos tekućine, no tu su i loša cirkulacija, ženski hormoni, osobito kontracepcija, genetika, trudnoća i klimakterij, pušenje, alkohol, probavni poremećaj… - kaže Andrea.

Za ozbiljnu borbu protiv celulita potrebno je promijeniti životni stil i oboružati se strpljenjem, kaže Andrea Rukavina

Faze u razvoju celulita

Andrea objašnjava kako celulit možemo promatrati i kroz faze gdje se u početnoj fazi celulit ne opaža na prvi pogled već su promjene u obliku kvržica i rupica vidljive tek kad se koža stisne prstima. U slijedećoj fazi masne stanice tvore jasno vidljive jastučiće, a koža postaje sve opuštenija. U trećoj fazi koža je sve tanja i manje elastična, dobiva izgled narančine kore i vidljivo je sve više kvržica, koje u završnoj fazi postaju još tvrđe i bolne na dodir, a koža gubi elastičnost i poprima nezdravu boju.

- Za ozbiljnu borbu protiv celulita potrebno je promijeniti životni stil i oboružati se strpljenjem, jer riješiti se ove napasti nije moguće preko noći. A borba s celulitom nikada ne prestaje, jer se i poboljšano stanje treba održavati, no sve ovisi o našim željama i našoj 'toleranciji' na prisustvo celulita - kaže Andrea.

Kao tri osnovna "oružja" u borbi protiv celulita ističe prehranu, tjelovježbu te unos dovoljno tekućine, a smatra da kreme i masaže također mogu puno pomoći. 

Andrea nam je demonstrirala pet vrsta vježbi za smanjivanje celulita, a sve vježbe možete pronaći na portalu zdravakrava.hr. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Živio je s penisom na ruci šest godina, a onda mu je konačno presađen na pravo mjesto
'AS' U RUKAVU

Živio je s penisom na ruci šest godina, a onda mu je konačno presađen na pravo mjesto

Ud je izgubio 2014. nakon infekcije, a onda su mu ga liječnici prišili na ruku. Tamo je 'rastao' čekajući operaciju. Većinu vremena ga je skrivao u dugim majicama, a nekad bi mu i 'ispao'

Ova četiri horoskopska znaka su najodaniji i najiskreniji prijatelji
ČUVAJTE IH

Ova četiri horoskopska znaka su najodaniji i najiskreniji prijatelji

Pravi prijatelji nezamjenjivi su ljudi u našim životima, a kako se kaže, ako imate i samo jednog, pravi ste sretnici. Evo koji horoskopski znakovi su najodaniji prijatelji
Dnevni horoskop za ponedjeljak 6. svibnja: Lavovi će čeznuti za odmorom, a Ribe dobiti povišicu
ŠTO VAM ZVIJEZDE SPREMAJU?

Dnevni horoskop za ponedjeljak 6. svibnja: Lavovi će čeznuti za odmorom, a Ribe dobiti povišicu

Pročitajte dnevni horoskop za ponedjeljak 6. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje