Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Planiranje: Rabljene knjige su 3000 kuna jeftinije od novih

Planiranje: Rabljene knjige su 3000 kuna jeftinije od  novih
1

Stari udžbenici upola su jeftiniji, a mogu se nabaviti i preko interneta bilo da se prodaju po povoljnijim cijenama ili razmjenjuju za neke druge knjige koje vi imate

VIDEO

Kako se bliži početak nove školske godine, školarci i roditelji krenuli su u potragu za udžbenicima. Budući da su nove knjige u knjižarama skuplja opcija, koja se u vrijeme recesije ne uklapa u ionako mali kućni budžet, svakako je jeftinija kupnja rabljenih udžbenika. Tako, primjerice, 13-godišnjakinje Antonela, Ema i Patricia prodaju udžbenike za 20 kn, a isto radi i Roberto. Radne bilježnice prodaju za 10-15 kn. 

No svote koje se na taj način uštede su poprilične, što potvrđuje i Damir iz Zagreba: - Imam troje školaraca i da kupujem u knjižari, potrošio bih gotovo 5000 kn, a kupujući stare knjige, potrošim oko 2000 kn. I Anton, otac troje školaraca, kaže da uštedi više od pola. Majka dvoje školaraca Nada došla je iz Zeline, a kaže da bi je kupnja u knjižari došla oko 2000 kn, no ovako uštedi barem polovicu. Istom se nada i Agneza, majka troje osnovnoškolaca. 

- Nemam 2600 kn za nove knjige, ali i gotovo 1000 za školske potrepštine, a nadam se da ću prodajom i kupnjom starih knjiga uštedjeti barem nešto - kaže. Dok prodaju knjige, školarci ih također i kupuju. Nerijetko ih kupuju i u antikvarijatima jer su upola jeftinije. No knjige nabavljaju i razmjenjivanjem. Majka troje školaraca Božica kaže da uštedi više od pola. 

- Na razmjenu knjiga u školi smo zakasnili, ali ovako, primjerice knjige za 6. razred, kupim za 200-250 kuna.

Sajam udžbenika u vašem gradu

Zagreb- Sajam se održava od 28. 8. do 31. 8. u Tvornici kulture u Šubićevoj 2/Ljudevita Posavskog 1. Ulaz na sajam za posjetitelje iznosi pet kuna.

Sisak- Sajam za razmjenu i kupnju udžbenika održat će se u subotu, 20. 8. 2011. godine od 16 do 19 sati na gradskoj tržnici Kontroba.

Čazma- Do početka školske godine: ponedjeljkom i petkom od 12 do 19 sati; utorkom, srijedom i četvrtkom od 9 do 15 sati u gradskoj knjižnici.

Križevci- Ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom od 8 do 14 te srijedom od 11 do 19 sati u knjižnici “Franjo Marković”. Knjige za osnovnu školu donesite na Dječji, a za srednju na Odjel za odrasle. 

Koprivnica- Razmjena udžbenika održava se od 27. 6. do 10. 9. 2011. radnim danom od 10 do 12 sati i od 15 do 18 sati te subotom od 10 do 12 sati.

V. Gorica- Knjige nabavite od 22. kolovoza do 2. rujna 2011. od 10 do 18 sati u vanjskom prostoru gradske tržnice. 

Split- Od 29. do 31. kolovoza 2011. od 18 do 20.30 sati na prostoru Ribarnice (u suradnji s poduzećem Tržnice Hippos).

Opatija- Razmjena udžbenika za osnovnu školu održava se od 27. 6. od 9.30 do 14.30 sati radnim danom tijekom ljeta u Društvu Naša djeca na Punta 

Ponuda na internetu

Neki od specijaliziranih portala za udžbenike su školske-knjige.net, mijenjamknjige.com, udžbenici.com, a možete ih potražiti i na forumima i oglasnicima poput njuškalo.hr, forum.hr, oglasnik.hr ili klinfo.hr - Mali oglasi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa