Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Planiranjem unaprijed u kuhinji se lako može uštedjeti vrijeme

Planiranjem unaprijed u kuhinji se lako može uštedjeti vrijeme
1

Sjeckajući štedim sate: Vrijeme provedeno u kuhinji skraćuje se mariniranjem, razvrstavanjem u kolicima, pećnicom, smrzavanjem te vlažnim papirnatim ubrusom

VIDEO

Vrijeme je novac - pravilo je svake žene koja se trudi uskladiti karijeru i obitelj. Život u kuhinji može se olakšati u nekoliko malih koraka. Prvi je da već tijekom kupnje razvrstavate u vrećice slične namirnice jer ćete ih tako jednostavnije doma preraspodijeliti. Sljedeći savjet vezan je uz pripremu mesa i ribe. Za mariniranje je potrebno samo nekoliko minuta, a takvo meso može stajati u hladnjaku do 24 sata. Riba je osjetljivija pa se ne preporučuje čuvati je u hladnjaku dulje od šest sati. 

Nasjeckano povrće također skraćuje vrijeme pripreme, a možete ga pripremiti prethodni dan. Luk, paprika, brokula i tikvice mogu biti 12 sati u hladnjaku, a da ne izgube svježinu. Omotajte ih vlažnim papirnatim ubrusom i spremite u plastičnu vrećicu. Zamrznuto može stajati do tri tjedna. 

Led i limun za povrće

Povrće i voće koje posmeđi kad se nasiječe može se spremiti u hladnjak u posudi s hladnom vodom, ledom i iscijeđenim limunom. Životni vijek tako pohranjene rajčice ili komorača je 12 sati, a nekoliko sati za kruške i jabuke, savjetuju kuhari. 

Podgrijavanje mesa

Mnoga jela dobro reagiraju na podgrijavanje, ali perad zbog toga često bude jako suha. Zato je najbolje nakon pečenja razdijeliti komade mesa i rasporediti ih u plastičnu posudu s umakom od pečenja te je spremiti u hladnjak. 

Tuš tijekom pečenja

Pečeno povrće je jednostavan način da uštedite vrijeme pri ručku za sljedeći dan. Nasjeckajte odabrano povrće, polijte maslinovim uljem i ostavite u pećnici od 30 do 45 minuta. Taman toliko da se ujutro istuširate dok pećnica radi za vas. 

Dobar dresing pri ruci

Domaći dresing koji može stajati i do tri mjeseca je “mala crna haljina” svake kuhinje. Odličan je recept s balzamičnim octom, dvije žlice senfa, soli i paprom te 2/3 šalice maslinovog ulja. 

Neekonomičnost 

Iscrpljivanje u kuhinji često je nepotrebno - većina jela može se jesti i dva dana zaredom.

Zajedništvo po kuhači

Kuhinjske zadatke podijelite ukućanima. Pojedine dane u tjednu kuhajte zajedno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa