Lifestyle

Komentari 1

Plank jača trbuh, ‘plivanje’ ruke i leđa, a sirena stanjuje struk

Plank jača trbuh, ‘plivanje’ ruke i leđa, a sirena stanjuje struk

Ove vježbe su niskog intenziteta, ali mogu biti vrlo zahtjevne ako se rade kako treba, stoga uz njih i pravilnu prehranu možete skinuti i pokoji kilogram te oblikovati bedra, trbuh i stražnjicu, ali i popraviti držanje

Transformacija tijela može se postići s tek nekoliko vježbi kod kuće koje ćete ponavljati svaki dan. To mogu biti i pilates vježbe koje uključuju niz pokreta koji za cilj imaju povećanje snage i fleksibilnosti tijela te poboljšanje držanja tijela.

POGLEDAJTE VIDEO:

Isto tako, ovim se vježbama jačaju mišići smješteni dublje u tijelu i bliže kralježnici, koji imaju suptilnije funkcije i stabiliziraju cijelo tijelo. Ove vježbe su niskog intenziteta, ali mogu biti vrlo zahtjevne ako se rade kako treba, stoga uz njih i pravilnu prehranu možete skinuti i pokoji kilogram te oblikovati bedra, trbuh i stražnjicu, ali i popraviti držanje.

Bitno je obratiti i pozornost na disanje u ritmu kojim strpljivo i polako treba izvoditi pokrete. Krenite od planka, koji je temelj za sve druge vježbe. U njemu radi cijelo tijelo, jedino je važno održati tijelo u ravnini, da kukovi nisu previše dolje ili gore. Držite ispočetka koliko možete, a onda podignite na 20-30 sekundi.

U pilatesu se može plivati i “na suhom” te ojačati mišiće leđa i ruku, kao i gluteuse. Lezite na trbuh, pa dignite prsa, ruke i noge te naizmjenično odižite suprotnu ruku i nogu od 10 do 15 puta.

Najpopularnija početnička vježbi u pilatesu je sirena. Najbolje ju je izvoditi na kraju treninga, kad je tijelo zagrijano. Zauzmite turski sjed (na koljenima) pa sjednite stražnjicom na tlo pored peta. Ruke su raširene. Gornji dio tijela suprotno od nogu spustite na lakat i nježno istegnite bočnu stranu tijela. Sve ponovite na drugoj strani, i tako nekoliko puta. 

Najčitaniji članci