Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
16 komentara

Početak novog životnog puta: Idem tamo gdje je sve po mom

Počnite iz temelja: Rad na intelektu, promjena izgleda i slušanje intuicije važni su ako želite okrenuti novu stranicu, a najbolje je započeti rad na jednom cilju

Fotolia
Foto: Fotolia
16 komentara

Osjećate li da ste zapeli u rutini, mislite da ne iskorištavate svoje potencijale te ste općenito nezadovoljni životom, vrijeme je da iz temelja promijenite navike i način razmišljanja. 

Za početak pokušajte raditi na svojim mentalnim sposobnostima - slušajte klasičnu glazbu, učite strane jezike, rješavajte križaljke... Čak i fizička aktivnost poput učenja dvoranskih plesova te često pijenje vode stimuliraju rad moždanih stanica, pokazuju najnovija američka istraživanja. Tek tad lakše ćete dobiti ideje kako pokrenuti život nabolje. No da biste krenuli ispočetka, dobro je i poraditi na fizičkom izgledu. Odvažite se iskušati potpuno novu frizuru, boju kose, način odijevanja ili šminkanja... 

Eksperimentirajte sve dok ne otkrijete stil kojim ste najzadovoljniji. Slušanje intuicije također će vam pomoći da dođete na novi, bolji životni put te ne propustite potencijalne prilike za uspjeh. Unutarnji glas rijetko je u krivu, stoga ga nemojte ignorirati. No osim na slušanju intuicije, poradite i na govoru tijela. Hodajte uspravno, gledajte ljude u oči i odmah ćete djelovati samopouzdanije, a time i biti spremniji na nove izazove. Također, važno je i razmisliti o lošim navikama koje vas koče. Primjerice, ako uvijek izgubite živce kad vas netko naljuti, radije sjednite, počnite duboko disati te smireno brojite do deset. 

Utišajte glas u glavi koji sputava 

Razmislite o čemu najviše maštate, koje su vam skrivene želje, ciljevi... Zapišite ih i počnite malim koracima prema njihovu ostvarivanju. Pritom je važno da si ponavljate: “Znam, hoću i mogu”, te utišate “zao” glas koji vam govori da ste nesposobni. 

Ne ignorirajte talente i komplimente

Ako ste suviše skromni, podcjenjujete se i ne znate prihvatiti kompliment, vrijeme je da odmah promijenite takav obrazac ponašanja jer tako sigurno nećete ostvariti svoj puni životni potencijal. Također, ponajviše ćete pogriješiti ako imate bilo koji talent, a ne odlučite mu posvetiti pozornost koju zaslužuje. 

Nemojte se bojati izazova

Nemojte odmah reći “ne” svakoj novoj situaciji ili izazovu koji vas plaši. Prihvatite li ga, ojačat ćete samopouzdanje te možda steći nove, vrijedne vještine koje ćete uvijek moći iskoristiti.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message