Ljeto s Podravkom: Lino Crisp u zobenom mlijeku odličan je izbor za sve koji nemaju vremena pripremati doručak, dok su sardine i tjestenina savršeni za ručak
Počnite dan Lino Crispom, a završite Osunčanim užitkom
Lino Crisp u zobenom mlijeku
Jednostavno/5 minuta
Sastojci: 50 g Lino Crispa, 200 ml zobenog ili rižinog mlijeka; Za posipavanje: 1/2 žlice suncokretovih sjemenki
Priprema:
Lino Crisp stavite u odgovarajuću zdjelicu, prelijte mlijekom i promiješajte. Pospite suncokretovim sjemenkama i poslužite.
Savjet: Želite li aromatičniji okus, možete kupiti rižino ili zobeno mlijeko oplemenjeno dodatkom badema, čokolade, lješnjaka ili vanilije.
Osunčani užitak Mediterana
Jednostavno/25 minuta/za 4 osobe
Tjestenina i mediteranski sastojci tradicionalna su kombinacija, a ukusne sardine u ovom jelu bit će prirodni spoj za večeru uz more.
Sastojci: 2 žlice SMS maslinovog ulja, 100 g luka, 3 češnja češnjaka, 1 Podravka Sjeckana rajčica (390 g), 200 ml Podravka pasirane rajčice, 1 žlica kapara, 80 g SMS zelenih otkoštenih maslina, 1 žlice Vegete ljuta paprika mix, 1 žličica Vegete bilje mediterana mix, 1 EVA sardine u biljnom ulju (115g), 1 žlica nasjeckanog peršina, 400 g Podravka Tjestenine (penne), nasjeckani bosiljak
Priprema:
Na zagrijanom maslinovom ulju popecite nasjeckani luk da omekša. odajte protisnuti češnjak, sjeckanu rajčicu, pasiranu rajčicu, Vegetu ljuta paprika mix, Vegetu bilje mediterana mix, ocijeđene i isprane kapare te masline narezane na ploške. Umak pirjajte do 10 minuta, a zatim umiješajte na komadiće narezane sardine. Prema potrebi, pospite peršinom i poslužite preko skuhane tjestenine i pospite nasjeckanim bosiljkom.
Savjet: Pripremljeni mediteranski umak možete poslužiti i s kuhanom rižom.
Savjet nutricioniste:
Problem nedostatka vremena nije nerješiv, potrebno je samo malo ideje i dobre volje da dan započnete s ukusnim, zdravim doručkom. Lino Crisp poslužite sa zobenim mlijekom čijim redovitim korištenjem smanjujete razinu masnoće i kolesterola u krvi.
Za ručak preporučamo plavu jadransku ribu koja predstavlja bogati izvor omega-3 masnih kiselina, važan izvor bjelančevina, vitamina B skupine, vitamina A, vitamina D, kalcija i željeza, a u manjim količinama sadrži i fosfor, magnezij, jod i selen te je zbog povoljnog aminokiselinskog sastava, lake probavljivosti i jamstvo kvalitetne dugovječnosti.
Osunčani užitak Mediterana pripremite s EVA sardinama za koje je karakteristično da zbog termostabilnosti namirnice procesom konzerviranja ne dolazi do gubitka vrijednih hranjivih tvari.