Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Pogledajte kako je izgledala moderna kuhinja u šezdesetima

Pogledajte kako je izgledala moderna kuhinja u šezdesetima
1

Šezdesete su bile doba kad je svijet bio opsjednut futurizmom i Svemirom, a među zanimljivim vizijama i novitetima bila je i moderna kuhinja koja je imala brojne aparate za pripremu i čuvanje hrane

Vrijeme odlaska na Mjesec, minice i revolucije koja je povela svijet u svom smjeru donio je i neke od vizija i načina oblikovanja futurističke kuhinje, koja je mnogo toga praktički radila sama. Iako danas imamo sve te strojeve koji rade za nas, u to vrijeme bili su čudo tehnike, prototip ili tek najava.

U ovom videu mama je svojevrsna organizatorica, ona barata mašinama i strojevima koji rade svoje. Pećnica se sama čisti i peče hranu - ona je samo stavi unutra. Povlači se usporedba s realnom kuhinjom u tadašnjem svemirskom brodu, jer šezdesete su simbol utrke za osvajanje svemirskih prostranstava.

Domaćica ne razmišlja o tome kad da skuha kavu, jer ona je već gotova jer je sve na konzoli naštimala ranije.

Kada ste zadnji put čistili otvor odvoda? Vrijeme je da to učinite
Kada ste zadnji put čistili otvor odvoda? Vrijeme je da to učinite

Da bi se pećnica očistila sama treba samo pomaknuti jednu ručkicu, i današnje pećnice imaju sličnu funkciju. Za to vrijeme pećnicu, naravno, ne smije otvoriti.

Moderan frižider ima električna vrata, lako ih je zatvoriti, električna su, a tu je i suđerica u koju stanu razni oblici šalica tanjura i slično.

Baš kao na svemirskom brodu, i dama u kuhinji može izabrati unutarnju temperaturu, paljenjem aparata koji liči na današnju klimu.
Tu je i mašina za led, koja radi kockice te je dio frizera.

Obrok za sljedeći dan kreće raditi večer prije, a meso će se peći oko 14 sati te će do jutra biti gotovo. Ujutro će kuhinjskim aparatima dati - nove naredbe.