Ovako dugačak pomfrit omiljena je poslastica u Japanu, a prave ga od pire krumpira koji istiskuju direktno u vrelo ulje. Nekima je ovakva varijanta ukusnija od klasičnog pomfrita
DELICIJA I ATRAKCIJA ZA TURISTE
Pogledajte kako u Japanu izrađuju vrlo dugačak pomfrit
Serviraju ih najčešće s majonezom i katsuobushijem (morski specijalitet prokuhanih, fermentiranih i usitnjenih fileta tune ili palamide - koristi se kao začin za razna jela).
Pripremaju ih zapravo od pire krumpira kojeg oblikuju u loptice. Potom loptice stavljaju u poseban uređaj i pritisnu ga iznad vrelog ulja. Iz uređaja izlaze dugačke trake koje nakon vrlo kratkog prženja postaju slasni, hrskavi pomfrit.
Neki tamošnji ugostitelji pire naprave od krumpira u prahu.
Pogledajte u videu kako ga pripremaju:
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku