Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
6 komentara

Pokazala koliko bakterija dijete nosi na rukama nakon igre vani

To su normalne stvari kojima smo svakodnevno izloženi. Za zdrav imunološki sustav jednostavno morate biti izloženi bakterijama, rekla je majka koja je napravila eksperiment sa sinom

6 komentara

Tasha Sturm, tehničarka u mikrobiološkom laboratoriju na Sveučilištu Cabrillo u SAD-u, na nagovor sina je napravila mali eksperiment kod svoje kuće. Uzela je veliku petrijevu zdjelicu kakvu biolozi koriste u proučavanju raznih kultura bakterija i drugih mikroorganizama, a 8-godišnji sin je pritisnuo dlan na nju nakon što se vratio sa igranja vani. 

Ono što je na njoj izraslo nakon tjedan dana Tasha je fotografirala i objavila na Microbe Worldu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tasha L Sturm (@tasturm1) on

- Željela sam pokazati da mikrobi postoje posvuda - rekla je i dodala da njezina djeca rado s njom kod kuće eksperimentiraju i rade razne testove, a sin je bio posebno zainteresiran za provjeru što bi mu se sve moglo nalaziti na rukama, a golom oku nije vidljivo.

Foto: Tasha Sturm/Cabrillo College/asm.org

- Kada je vidio što se namnožilo s njegovih ruku, rekao je: 'To je kul', a kći je došla na ideju da to napravimo sa nosom i šapom od psa te mačjim repom - prisjetila se.

Rekla je da vjeruje kako je veliki bijeli krug u donjem desnom kutu fotografije štapićasta bakterija koja se obično nalazi u zemlji. Neke od drugih bijelih mrlja mogu biti bakterije iz roda stafilokoka, dok bi žute i narančaste mrlje mogle ukazivati na kvasce.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tasha L Sturm (@tasturm1) on

- To su normalne stvari kojima smo svakodnevno izloženi. Koža nas štiti od mnogih loših stvari vani. Za zdrav imunološki sustav jednostavno morate biti izloženi bakterijama - rekla je i napomenula da okruženja koja su previše čista mogu djecu učiniti osjetljivijima na alergene, prenosi Today.

- Oboje moje djece znaju da moraju oprati ruke prije jela, to je osnova higijene - dodala je.

NAJDRAŽE IM JE ONO ŠTO NE SMIJU: Ova dva horoskopska znaka će se najčešće upustiti u zabranjene veze

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message