Lifestyle

Komentari 20

Polovica muškaraca ne zna koji broj odjeće nosi njihova draga

Polovica muškaraca ne zna koji broj odjeće nosi njihova draga

Čak i oni koji pouzdano znaju veličinu, ne bi partnerici kupili haljinu da ne pogriješe stil, a 17 posto njih će radije odabrati manji broj da ne uvrijede svoju dragu

Pogađanje partneričinog konfekcijskog broja ne bi trebalo zabrinuti dame jer nema veze s poimanjem težine, već se više od polovice muškaraca uopće ne razumije u ženske brojeve, pokazala je studija britanske internet stranice vouchercloud.com.

POGLEDAJTE VIDEO:

Unatoč tome, čak 54 posto njih kupilo je svojoj dragoj neki odjevni predmet, a dok je polovica njih sama birala veličinu, trećina njih zatražila je pomoć prodavačice, piše Daily Mail.

Oko 19 posto muškaraca pretpostavljaju koju konfekcijsku veličinu nosi njihova bolja polovica, dok 31 posto njih imaju više vjere u sebe i smatraju kako bi u trgovini dobro odabrali. Opreznih 17 posto njih kaže kako od dva broja uvijek uzimaju manje, da bi barem polaskali svojoj dragoj ako su već pogriješili broj, pokazala je studija na preko 2000 muškaraca koji su u vezi dulje od šest mjeseci.

Oko 57 posto pripadnika jačeg spola priznaje da ne bi partnerici kupili haljinu čak i da pouzdano znaju koja veličina joj odgovara, jer se boje da bi izabrali pogrešan stil ili općenito nešto što joj se ne bi svidjelo.

- Konfekcijski je broj zaista nezgodna stvar, a može se pretvoriti i u minsko polje ako partnerica misli da se on ne trudi zapamtiti veličinu, ili pak misli da je veća nego što jest - rekao je voditelj studije, Matthew Wood.