Lifestyle

Komentari 4

Postojana frizura: Koliko često uistinu treba prati kosu i zašto

Postojana frizura: Koliko često uistinu treba prati kosu i zašto

Ako ste se nekad pitali koliko ju stvarno često trebate oprati odgovor je - ne prečesto. Ostavite kosu par dana bez šampona, ali kad ju perete šamponirajte je dva puta...

Možda ste čuli da je rjeđe šamponiranje bolje za kosu. Ili možda razmišljate o tome da prestanete šamponirati kosu i pružite joj "prirodno čišćenje" kako bi postala ljepša i sjajnija. Međutim, vjerojatno uvijek završite na pitanju "Moram li oprati kosu danas i hoće li izdržati još do sutra?". Stručnjaci o tome imaju svoje mišljenje. 

- Uvijek svojim klijentima govorim da je u redu ako nekoliko dana ne peru kosu. Za kosu koja je normalna u pogledu masnoće i koja je srednje teška, svojim klijentima ponekad kažem da puste što dulje mogu bez šampona - kaže stručnjakinja za kosu i vlasište, frizerka Alli Webb. Nikako je nemojte prati svaki dan, dodaje. Ustvari, trebali biste ju oprati dva, do tri puta tjedno kako ne biste uklonili previše prirodnih ulja s vlasišta i oko korijena vlasi. 

Za pranje kose, potrebna su samo četiri koraka:

Zašto treba kosu šamponirati dva puta?

Razlog zbog kojeg trebate ponoviti postupak je taj što postoji šansa da vam je kosa izrazito prljava budući da je perete dva do tri puta tjedno. Odabir pravog šampona je također bitan. Ako imate suhu kosu, za vlasište koristite hidratantni šampon. Za one s masnom kosom, koristite šampon koji dobro čisti.

Kosu njegujte balzamom u kremi ili spreju koji se ne ispire, i to odmah nakon pranja, dok je kosa još vlažna. Ako imate jako tanku kosu koja se brzo masti nanesite balzam od sredine do vrhova. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci