Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Povrće na roštilju: Trikovi kako da bude odlične teksture i okusa

Povrće na roštilju: Trikovi kako da bude odlične teksture i okusa

Svaki komad lagano premažite uljem prije pripreme jer povrće će tako biti sočnije i ukusnije. Krumpir, batat i drugo korjenasto povrće pecite umotano u foliju koju ste prethodno premazali uljem

VIDEO

Želite li da povrće bude brže gotovo, izrežite ga na manje komade. Na primjer, raznovrsne komadiće povrća možete složiti na štapiće kao ražnjiće i tako ih ispeći - olakšat ćete si posao, a opet ćete povrće poslužiti na zanimljiv način.

POGLEDAJTE VIDEO Najzdravije povrće:

Pokretanje videa...

Zdrava prehrana 01:14

Imajte na umu da određene vrste povrća ne treba držati na roštilju dulje od pokoje minute, na primjer, tikvice. Ako pečete krumpire, trebat će vam više vremena. Ukoliko povrće pečete predugo, može izgorjeti i osušiti se, a ako pečenje traje prekratko, iznutra će ostati sirovo.

Najprije ga staviti u sredinu roštilja, na jaču vatru pa ga premjestite uz rub gdje je temperatura roštilja manja, posebno ako se radi o komadima koji zahtijevaju dužu pripremu. Ali, povrće koje se može jesti i sirovo možete samo brzinski prepeći na jakoj vatri i maknuti, tek toliko da dobije boju sa svake strane.

Grčka salata ide uz roštilj, a odlična je i kao samostalno jelo
Grčka salata ide uz roštilj, a odlična je i kao samostalno jelo

Svakako posegnite za uljem ili folijom

Ukoliko stavite povrće na roštilj bez imalo ulja, osušit će se. Zato svaki komad lagano premažite uljem prije pripreme. Pazite da ne pretjerate, dovoljna je pokoja kap pomno razmazana kistom. Osim što će vam povrće biti sočnije, ulje pomaže da se začini na njemu ravnomjernije rasporede.

Ilustracija roštilja

Krumpir, batat i drugo korjenasto povrće pecite umotano u foliju koju ste prethodno premazali uljem (možete staviti i malo slanine). Možete napraviti i paketiće - na veći komad folije stavite povrće, preklopite folijom i rubove prstima zatvorite, pa tako sve zajedno stavite na roštilj. Pečete li krumpire, trebat će vam oko 12 do 15 minuta da budu gotovi.

Takvi paketići povrća se s jedne strane peku i povlače miris dima u sebe, a s druge se kuhaju u pari, pa priprema kraće traje, a povrće bude sočno, ukusno i fino mekano.

I manje komade pecite na foliji. Na primjer, cherry rajčice i drugo sitnije povrće, može vam propasti kroz rešetku u vatru ili se kotrljati po njoj, pa takve komade stavite na prethodno izbušenu foliju (kojoj se podigli rubove) pa tek tada na vatru. Povrće će se fino ispeći i dobiti aromu dima, a bit će vam puno lakše ispeći ga. 

Online Chill&Grill 2021. širi se diljem Hrvatske, a očekuje vas više od mjesec dana roštiljanja, dobre mjuze, konkretnih nagrada i fine klope! Prijavite se i osvojite nagrade na www.chillgrill.hr!

Partneri projekta su Karlovačko, Podravka, Mesna industrija Ravlić, Meggle, Zvijezda i Cromaris.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje