Obavijesti

Lifestyle

Komentari 200

Poza u kojoj spavate otkriva pravu dijagnozu ljubavne veze

Poza u kojoj spavate otkriva pravu dijagnozu ljubavne veze
1

Položaji spavanja govore o povezanosti i seksu, a promjena uobičajene poze može biti znak problema. Jedna od najčešćih poza parova je spavanje licem u lice

VIDEO

Poza ljubavnika u kojoj su partneri zagrljeni, a noge su im isprepletene znak je intimnosti, ljubavi i dobrog seksualnog razumijevanja.

Zabrinuti ljudi spavaju na trbuhu jer se tako ‘štite’ od opasnosti, a na boku otvoreni, ali i sumnjičavi

Ako se partneri razdvoje tijekom noći, to pokazuje da se vole, ali su neovisni, a ako cijelu noć spavaju u ovom položaju, smatraju da ne mogu živjeti jedno bez drugog. Poza u kojoj spavate otkriva puno toga o vašoj vezi. Iako anketa provedena u Velikoj Britaniji pokazuje da čak 90 posto parova ne kaže “volim te” prije spavanja, psiholozi smatraju da su zapravo položaji u kojima par spava pokazatelj stanja u vezi. 

Jedna od čestih pozicija spavanja je licem u lice. Otkriva da partneri imaju istinsku potrebu jedno za drugim. Spavaju tako da su okrenuti jedno prema drugom, ali ne dodiruju se. Izostanak fizičkog dodira ne označava krizu u vezi nego je pokazatelj dubokog povjerenja.

- Parovi se spontano dogovore o idealnom položaju spavanja - kaže psihologinja Corrine Sweet. Ako se nešto promijeni u njihovu načinu spavanja, to bi moglo značiti i da se nešto događa u vezi. 

Zaljubljeni i slobodni

Poza u kojoj su partneri okrenuti leđima jedno drugom i ne dodiruju se ne pokazuje zahlađenje u odnosu. Naprotiv, u ovoj pozi spavaju partneri koji su povezani, ali i neovisni te žele spavati “sami”. 

Položaj ‘osjećam te’

Ako su parovi jedno drugom okrenuti leđima, ali se dodiruju, ugodno im je u vezi. Osjećaju bliskost i opušteni su kad su zajedno. Ovaj je položaj omiljen kod parova koji su tek počeli vezu. 

Položaj žlice i Supermena odaju "gazdu"     

Potreba za snom često nadvlada potrebu za nježnošću. Čak jedan od deset parova priznaje da spava odvojeno kako bi se oba partnera dobro naspavala.

Položaj u kojem spavate mnogo govori o vašoj osobnosti zato što je tijelo tijekom sna posve opušteno i ranjivo. U tom je stanju nemoguće glumiti jezik tijela i padaju sve maske koje nosimo tijekom dana. Ako spavate sklupčani, time poručujete da želite vjerovati drugima i osjećati se sigurnima. Osobe koje spavaju preko cijele dužine kreveta poručuju da su sposobne preuzeti odgovornost i željne pustolovnih pothvata. Ako spavajući grlite jastuk, vrlo ste romantični. Anksioznost otkriva povremeno spavanje na trbuhu.

Kad ste tjeskobni i osjećate da je sve izvan vaše kontrole, imate potrebu zaštititi najranjiviji dio tijela, a to je upravo njegova prednja strana. Ako uvijek spavate na trbuhu, pri čemu su vam ruke iznad glave, pokazujete da ste uporni i tvrdoglavi, kao i da ste spremni boriti se za svoje ideale.  

Ženska žlica

Kad partneri spavaju tako da je žena s vanjske strane i rukama obuhvaća muškarca, onda je to položaj ženske žlice. Položaj pokazuje da je žena preuzela vodeću ulogu u vezi i da ima potrebu zaštititi svog muškarca tijekom spavanja.  

Muška žlica

Položaj spavanja u kojemu muškarac leži iza žene i drži je u zagrljaju stručnjaci zovu muškom žlicom. To je jedan od najčešćih položaja u kojem parovi spavaju nakon što je prošla faza prve zaljubljenosti. Muškarac koji grli ženu dok spava preuzima vodstvo i štiti partnericu.  

Superman-poza

Položaj u kojemu muškarac zauzme većinu kreveta, a žena gotovo da padne s ruba, položaj je Supermana. On je kralj svog prostora i navikao je da se stvari odvijaju onako kako on to želi. Partnerica mu voli ugađati.     

Vječna romansa     

Položaj u kojem spavaju parovi koje vidimo u filmovima. Muškarac leži na leđima, a žena spava glave oslonjene na njegovo rame i ruke položene preko njegovih prsa. Ovaj izuzetno intiman položaj popularan je na početku veze, kao i nakon vođenja ljubavi.  

Superžena

Ako spavate tako da partnerica zauzima većinu kreveta, a partner je po strani, onda spavate u položaju superžene. Ona pokazuje da joj je potreban vlastiti prostor, a on pokazuje da ima razumijevanja za njezine potrebe.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 200
VIDEO

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti
OD 28.4. DO 4. 5. 2024.

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti

Osamljene Djevice će biti nagrađene pojavom srodne duše koja će samozatajno osvojiti njihova srca. Strijelac će se suočiti s neplaniranim obavezama i povećanom odgovornošću

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?
25 PITANJA

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...
Dnevni horoskop za nedjelju 28. travnja: Vagu čekaju povjerljivi razgovori, a Lava trzavice u vezi
KAKAV VAS DAN OČEKUJE?

Dnevni horoskop za nedjelju 28. travnja: Vagu čekaju povjerljivi razgovori, a Lava trzavice u vezi

Pročitajte dnevni horoskop za nedjelju 28. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje