Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Poznati kuhari pripremaju brz i zdrav 'domaći' ručak za posao

Poznati kuhari pripremaju brz i zdrav 'domaći' ručak za posao
1

Uz prave posude i usred radnog vremena može se pripremiti pravi gurmanski ručak, a Wolfgang Puck preporuča sendvič od raženog kruha, purećih prsa i sira tilzita

VIDEO

Potrošite li svakoga radnog dana 30 kuna za naručivanje gotovih jela iz dostave, na kraju mjeseca bit ćete siromašniji za 600 kuna, a nećete učiniti dobru stvar za svoje zdravlje. 

- Nosite li ručak od kuće, možete kontrolirati broj kalorija, veličinu porcija te sadržaj soli i masti. Naručujete li jelo, nemate pojma što se događa iza zatvorenih vrata tuđe kuhinje - tvrdi dijetetičarka Lisa Kimmel. Ipak, da ne biste svakog dana jeli dosadne sendviče od šunke, sira i zelene salate, poslužite se idejama svjetskih i domaćih chefova. 

Matthew Leonard iz Miamija tako preporučuje salatu od tunjevine, sjeckanih rajčica, mladog luka, kapara i maslina bez koštica začinjenu maslinovim uljem i limunovim sokom. Možete je poslužiti na listovima zelene salate ili njome napuniti sendvič od kvalitetnog integralnoga kruha. Amy Eubanks iz restorana BLT Fish u New Yorku kombinira zelenu salatu s nasjeckanim jagodama, marelicama ili borovnicama, ovisno o tome koje je voće trenutačno na vrhuncu sezone, te šakom orašastih plodova i kozjim sirom, a začinjava je mješavinom ulja, octa, meda i senfa.

Lagani ljetni ručak po receptu Ane Ugarković

Premažite patlidžane maslinovim uljem i ispecite ih u pećnici. Napravite složenac od pečenih patlidžana, svježega kozjeg sira, rajčice i bosiljka. Ili umjesto salame u sendvič stavite marinirane ribice i malo pirea od blitve, rikolu ili zelene klice.

Salatu je bolje začiniti neposredno prije jela

Stephan Macci smatra da nije dobro miješati užitak s poslom, pa je bolje jesti vani. Ako baš morate, ponesite povrće za salatu u posudi i začinite je prije jela. Sendviče punite pilećim prsima, tikvicama i paprikom, ne salamom i majonezom. 

Na poslu se ručak jede u dijelovima

Ako je vrijeme jako toplo nemojte na posao nositi kremasto-voćne kombinacije koje će vam fermentirati u torbi, savjetuje Vladimir Šajnović, šef kuhinje, čije kolumne možete čitati u prilogu 24sata Skuhatćute. 

Napravite sendvič od raženoga kruha, dimljenih purećih prsa i sira tilzita. Ako imate vremena, možete ga i tostirati
Wolfgang Puck

- Nabavite prikladne posude s više odjeljaka ili više malih posuda pa dovršite jelo prije obroka. Ako ste uzeli komad pečene piletine, odmah ga narežite na komadiće i stavite posebno u posudu, a u drugu samo opranu i ocijeđenu salatu. Dresing ponesite u bočici od jogurta pa ga na poslu protresite i začinite salatu - kaže Vladimir Šajnović.

Za ljubitelje zdravog života Jennifer Sant’anna iz New Yorka preporučuje narezano svježe sezonsko voće, sir i lijepi komad svježega kruha iz krušne peći.

Zdrava Waldorfska salata

Lucas Manteca, chef iz New Jerseya, kao idealni ručak predlaže waldorfsku salatu. Priprema je s kriškama naranče, svježim purećim prsima, grožđem, zelenom salatom putericom, celerom, krastavcima i rotkvicama te preljevom od kozjeg sira.

Grčka salata restorana Kefi

Narežite zelenu salatu na tanke trake. Dodajte fetu, masline, krastavac, cherry rajčice i luk. Posolite i popaprite te začinite maslinovim uljem. Tako salatu priprema chef Michael Psilakis

Patrickova užina od avokada i limuna

Ponesite avokado, sol, limun i pržene sjemenke sezama. Prije jela prepolovite avokado, izvadite košticu i izrežite. Začinite limunom, solju i sezamom, savjetuje chef Patrick Connolly.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto
DOBRO JE ZNATI

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto

Vozači možda nisu svjesni da privjesci za daljinske automobilske ključeve imaju niz skrivenih značajki. S kombinacijom dva gumba iskoristite značajku koja je idealna pomoć vozačima ljeti

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah
JESTE LI ZNALI?

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah

U spomen na krvoproliće u Chicagu, na 1. kongresu Druge internacionale 1889. godine odlučeno je da će se 1. svibnja svake godine održavati radničke prosvjede dok god radnici ne izbore pravo na dostojan život i rad
Demenciju možete primijetiti 9 godina prije dijagnoze, ovo su znakovi koje nemojte ignorirati
MNOGI IH ZANEMARE

Demenciju možete primijetiti 9 godina prije dijagnoze, ovo su znakovi koje nemojte ignorirati

Promjene u strukturi mozga mogu se otkriti čak 10 do 25 godina prije pojave simptoma pacijenata s genetskom predispozicijom za pojavu demencije