Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
16 komentara

Prava pomoć: Izgubila 200 kila i oslobodila se trauma prošlosti

Morbidno pretila žena koja je težila nevjerojatnih 300 kilograma izgubila je gotovo dvije trećine težine, pronašla je ljubav i napokon se oslobodila boli i tuge zbog osjećaja neprihvaćanja svojih najbližih

16 komentara

Janine Mueller (55) iz Seattlea u Washingtonu, bila je nepokretna gotovo 10 godina, krećući se pomoću električnog skutera. 

Njezina priča počinje još u djetinjstvu koje joj je obilježilo cijeli život. Zbog postupaka njezinih udomitelja, bila je uvjerena da je veliko razočarenje i da nikad neće opravdati njihova očekivanja.

Posvojena je kao beba od dva mjeseca. Janine je pomajka kao djetetu davala tablete za mršavljenje nakon što ju je agencija za usvajanje upozorila da treba pomno pratiti njezinu tjelesnu težinu i unos hrane, jer je njezina rođena majka bila 'velika žena'.

- Kad sam imala četiri godine, pedijatar je zaključio da bi bilo dobro da počnem s tabletama za mršavljenje. Imala sam puno problema s time jer su tablete imale istu nuspojavu kao i amfetamini - prisjetila se Janine. 

- U biti sam bila četverogodišnjakinja na drogama, a moj život nakon toga nikad nije bio isti - rekla je.

U mladosti je radila kao plus size model, ali nakon što su njezini roditelji umrli, Janine se počela nekontrolirano debljati. 

Napokon je odlučila potražiti pomoć te se u siječnju 2018. godine prijavila za sudjelovanje u emisiji My 600 lb Life koja se prikazuje na programu TLC. Nakon završetka emisije Janine je potražila pomoć dr. Nowzaradana, što je uključivalo put avionom u Houston u Teksasu, ali nakon što se ukrcala na avion, Janine je dobila napadaj panike te je morala izaći iz zrakoplova u pratnji bolničara. Nakon toga se čula s doktorom putem Skype-a i dogovorila još jedan susret te početak dijete. 

Ovog puta je Janine uspjela ući u zrakoplov, ali nakon što je sletjela u Dallasu gdje je trebala presjedati, Janine su ulovili tako jaki bolovi da je ponovo pozvana Hitna služba te je na kraju prevezena u Houston u ambulantom vozilu. 

Nakon uvodnog razgovora, Janine i doktor su krenuli s potrebnim liječenjem zahvaljujući kojem bi Janine povratila svoj život. Zadnjih deset godina Janine je za kretanje koristila električni skuter jer joj je bilo prebolno ustati iz kreveta, a kuda samoj hodati. 

Od tog inicijalnog sastanka prošle su dvije godine, a u to vrijeme Janine je izgubila je nešto manje od 200 kilograma i danas teži 112. Ali, njezin put prema zdravlju je bio sve samo ne lagan. Prvo je dr. Nowzaradan stavio Janine na dijetu, koja se bazirala na potpunoj promjeni prehrambenih navika.

Ali, tijekom svog programa mršavljenja, Janine je primljena u bolnicu s infekcijom u preponama i na nozi. Nakon dva mjeseca u bolnici, njezina kilaža se smanjila, ali nakon što je puštena na kućnu njegu Janine je ponovo dobila 25 kilograma. 

U ovom trenutku, dr. Nowzaradan joj je rekao da jedino što joj može spasiti život je intragastrični balon piše britanski Daily Mail. Smatrao je da bi joj ugradnjom intragastričnog balona smanjio apetit, budući da joj je najveći problem bio emotivno prejedanje koje je počelo kao rezultat njezinog uvjerenja da je razočarenje svojim roditeljima.

OKOŠTAVAJU IM MIŠIĆI I TKIVO Ljudi se pretvaraju u 'kamen': U Hrvatskoj su 2 takva slučaja

Prvi mjesec Janine je izgubila 20 kilograma, ali već drugi mjesec je bio razočaravajući jer je izgubila samo tri kilograma, a njezin napredak je dodatno usporila operacija kojom je uklonjen limfedem iz njezine noge koji je bio težak čak 18 kilograma.

Ali, uz sav ovaj napredak, Janine se i dalje mučila ustati iz kreveta i hodati, tvrdeći da je to previše boli.

Provela je neko vrijeme na rehabilitaciji i na kraju je izvadila intragastrični balon, nakon čega je konačno dobila odobrenje za operaciju koja će joj pomoći u mršavljenju. 

439109172 'NAJTEŽA ODLUKA U ŽIVOTU' Roditelji su odlučili amputirati obje noge 18-mjesečnoj kćeri

Nakon toga se vratila na rehabilitaciju, započela je fizikalnu terapiju i izgubila je više od 36 kilograma, spustivši se na 147 kilograma. Također je počela koristiti hodalicu umjesto skutera.

Nakon dugo vremena Janine se počela osjećati dobro sa samom sobom i s novootkrivenim samopouzdanjem se odlučila upisati na Internet stranicu za upoznavanje. Počela izlaziti s muškarcem Dougom.

Doug ju je pratio na vaganje s dr. Nowzaradanom gdje je otkriveno da je Janine izgubila još 20 kilograma. Nakon tolikog gubitka mase, Janine se sprema na operaciju kojom će joj ukloniti suvišna koža. 

- Znala sam da je ovo moja posljednja šansa da dobijem pomoć koja mi je potrebna kako bih preuzela kontrolu nad svojim životom. Tako da ne mogu ne uspjeti u ovome - objasnila je.

Ugradnja balona je bio bio prvi korak u pravom smjeru, jer joj je omogućio da počne kontinuirano gubiti kilograme, ali unatoč tome, Janine se i dalje bori.

PAZITE IH SE: Ova tri horoskopska znaka su lažni prijatelji

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message