Lifestyle

Komentari 0

Pravi hit: Točkasta begonija sve će osvojiti već na prvi pogled

Pravi hit: Točkasta begonija sve će osvojiti već na prvi pogled

Iako je zahtjevna za održavanje, sav trud vratit će vam ponosno pozirajući pred zadivljujućim pogledima. Inače voli sjenovita mjesta, u stanu, baš kao i u prirodi

Točkasta begonija, latinskog naziva Begonia Maculata, brazilska je tropska vrsta koja obožava sjenovita područja, kako u stanu tako i u prirodi.

POGLEDAJTE VIDEO: Studentica izrađuje biljne terarije

Prekrasnim točkastim listovima zaludila je mnoge dizajnere koji su ju uveli u interijere. Točkice, znamo, nikad ne izlaze iz mode, i ne samo da su dio naših modnih kombinacija, već ih nalazimo na posteljini, keramici, ma - svemu! Zato smo objeručke prigrlili ovu biljku kojoj dodatni šarm daju bijele točkice različitih veličina, stoga nije ni čudno što je u posljednje vrijeme postala toliko popularna da ju baš svi žele. Ova begonija i cvjeta, i to u kasnoj zimi i početkom proljeća - u veljači, ožujku i travnju.

Treba joj puno indirektne svjetlosti i vlažna, humusna zemlja, ali isto tako tijekom zimskih mjeseci ne treba ju toliko zalijevati. Prihranjuje se svaka dva tjedna, od proljeća do jeseni.

Ne biste je smjeli držati na izravnoj sunčevoj svjetlosti, već joj osigurati diskretnu svjetlost.

Najčitaniji članci