Obavijesti

Lifestyle

Komentari 13

Pravi nakit od majčinog mlijeka i zarađuje bogatstvo: 'Javljaju mi se dojilje iz cijelog svijeta'

Pravi nakit od majčinog mlijeka i zarađuje bogatstvo: 'Javljaju mi se dojilje iz cijelog svijeta'

Možda će vas šokirati kada saznate da postoji poduzetnica koja majčino mlijeko pretvara u komade nakita koji tad postaju podsjetnik majkama na prve dane sa svojim bebama

Safiyya i Adam Riyadh osnivači su Magenta Flowers, nagrađivane tvrtke koja se bavi izlijevanjem epoksi smole na cvijeće te radi razne predmete i ukrase za kuću, a od nedavno su počeli izrađivati i puno dragocjenije uspomene za svoje klijentice.

POGLEDAJTE VIDEO: Donira višak mlijeka

Pokretanje videa ...

Od svog osnutka 2019. godine, Magenta Flowers ispunila je više od 4000 narudžbi, a nedavno se proširila i na nakit od majčinog mlijeka, te se predviđa da će 2023. ostvariti promet od 1,5 milijuna funti.

Uz rast prihoda od 483 posto u prošloj godini, potražnja za nakitom od majčinog mlijeka ne pokazuje znakove usporavanja. Majke diljem svijeta žele obilježiti svoje dragocjene prve trenutke s bebama dragim kamenjem napravljenim od majčinog mlijeka.

Kao majka troje djece, Safiyya iz prve ruke zna koliko dojenje može biti teško i razumije želju da majke stvore uspomenu dojenja.

- Osjećam da postoji toliko stigme oko majčinog mlijeka i u nekim slučajevima dojenja u javnosti da je za mene to gotovo kao skriveni dragulj - rekla je.

- Ovaj nakit omogućuje sentimentalnu vezu između majki i njihovih beba i slavi tu cijenjenu vezu - dodaje.

Za Magenta Flowers, pronalaženje formule za očuvanje majčinog mlijeka u nosivi memento zahtijevalo je značajno istraživanje i razvoj kako bi se osiguralo da majčino mlijeko zadrži svoju boju. Naposljetku, Safiyya je pristala na tehnički proces dehidracije tekućine i kombiniranja s visokokvalitetnom smolom koja ne žuti kako bi se osiguralo da nakit ostane bistar i sjajan još dugi niz godina.

Za mnoge majke, vrijeme dojenja je posebno vrijeme u životu, a njegov završetak može biti emocionalan i uznemirujući.

- Puno naših klijentica je stvarno tužno što prestaju s dojenjem, pa je nakit način da se sačuva i proslavi taj nagrađujući i izazovni dio majčinstva, omogućujući majkama da s ponosom pokažu svoje putovanje - objasnila je Safiyya.

Među kupcima ima i majki koje imaju poteškoća s dojenjem.

Prekrasni akvamarin zvijezda je scene nakita: Krasi elegantne ogrlice i statement prstenje
Prekrasni akvamarin zvijezda je scene nakita: Krasi elegantne ogrlice i statement prstenje

- Ja osobno nisam mogla dojiti dulje vrijeme. Društvo vrši toliki pritisak na žene da mogu sve, uključujući i dojenje - objašnjava i dodaje da 'kad je prvi put saznala da se majčino mlijeko može sačuvati, da je poželjela da je to znala kad je zadnji put dojila jer bi voljela izraditi nakit i od svog mlijeka kako bih obilježila to vrijeme.'

Za neke roditelje to može biti i način da se nose s gubitkom.

Safiyya želi pomoći ženama da se prisjete posebnih trenutaka koje su možda imale sa svojom bebom.

- Naš nakit služi za očuvanje prvih uspomena, bilo da je vaša beba hranjena na bočicu ili dojena - rekla je.

Magenta Flowers izrađuje ručno rađene ogrlice, naušnice, privjeske i prstenje od majčinog mlijeka piše britanski Daily Star.