Obavijesti

Lifestyle

Komentari 15

Pravila čuvanja hrane: Rajčica, kruh i luk kvare se u hladnjaku

Pravila čuvanja hrane: Rajčica, kruh i luk kvare se u hladnjaku
1

Hladiti ili ne? Zbog hladnoće krumpir i luk će promijeniti okus, oblik, ali i brže propadati. Rajčice u hladnjaku čuvajte samo ako ćete ih kuhati, a ne jesti svježe

VIDEO

Još dok su na stabljici, rajčice više vole toplinu nego hladnoću i zato ih nikako nije dobro čuvati u hladnjaku. Ondje će poprimiti brašnast okus, pa ih stoga radije držite na pultu. U hladnjaku ih čuvajte samo ako ćete ih kuhati, a ne jesti svježe. Ni krumpiru ne bi trebalo biti mjesto u hladnjaku jer će mu, baš kao i rajčici, preniske temperature pokvariti okus. 

Skladištite ga u smočnici, i to ne u plastičnoj vrećici nego u papirnatoj jer plastika “skuplja” vlagu te ubrzava truljenje. Luk isto tako ostavite u smočnici, odnosno na bilo kojem suhom i tamnome mjestu. Zbog nedovoljne cirkulacije zraka i vlage u hladnjaku će brže istrunuti. No pazite da ga ne čuvate u blizini krumpira jer on prirodno ispušta plinove koji će također ubrzati propadanje luka. Citrusno voće isto tako bolje je držati na sobnoj temperaturi.

Čuvate li limune, limetu ili naranče u hladnjaku, kora će im postati gruba, tvrda, a i postat će manje sočni i ukusni.

Češnjak se ne hladi nego zrači

Češnjak će izdržati tri mjeseca na policama. Važno je samo da je na prozračnom i mračnome mjestu kako se ne bi navlažio.

Kruh može samo u zamrzivač 

Kruh će se u hladnjaku brže osušiti i poprimiti ustajali okus. Želite li ga čuvati dulje od dva dana, bolje ga je staviti u zamrzivač pa podgrijati u mikrovalnoj.

Kečap stoji i na policama

Kupljeni pekmez, kečap i ukiseljeno povrće ne morate držati u hladnjaku jer sadrže dovoljno konzervansa koji će ih sačuvati od propadanja. 

Lak postaje pregust 

Čuvate li lak za nokte u hladnjaku, previše će se zgusnuti zbog niske temperature. Radije ga držite na sobnoj, ali što dalje od sunčeva svjetla. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...
OTKRIO POZNATI CHEF

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...

Ljudi najčešće pire krumpir pripremaju u vodi i naknadno dodaju začine. Poznati chef s Food Networka je rekao da je to krivi način pripreme i otkrio kako pripremiti savršeno kremasti pire krumpir

Varalice: 4 horoskopska znaka vole imati tajne ljubavne afere
DRŽITE IH NA OKU!

Varalice: 4 horoskopska znaka vole imati tajne ljubavne afere

Ovisno o karakteru i karakteristikama svakog znaka, astrologija otkriva razne sklonosti koje ponekad i nisu javne te ih je teže uočiti, naročito u ljubavnom odnosu
Zatvara se popularni Le Kolač: 'Dolazili su mi s tuđom hranom'
KONKURENCIJA JE PREVELIKA

Zatvara se popularni Le Kolač: 'Dolazili su mi s tuđom hranom'

Naime, u blizini Le Kolača je otvoren i Boogie Lab koji ima veliku pekarnicu i jela za brunch, što je i on osmislio u ponudi Le Kolača. Događalo se čak da gosti Boogie Laba s njihovim jelima dođu u Le Kolač