Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Pravila za šminkanje koja biste morali znati prije 40. godine

Pravila za šminkanje koja biste morali znati prije 40. godine

Umjesto da pokušavate prikriti ono za što vjerujete da su mane, naglasite ono što stvarno volite na svom licu. Drugi rijetko vide vaše smeđe mrlje, podočnjake ili neravnu kožu...

VIDEO

Svijet šminke se uvijek mijenja, a novi trendovi neprestano krase naše ekrane i naslovnice časopisa. No postoji nekoliko savjeta za šminkanje koji ostaju stalni, unatoč promjenjivim trendovima. 

POGLEDAJTE VIDEO: Kako nanositi šminku?

Pokretanje videa...

Mihaela Dodić: Šminkanje kistovima 03:02

Bilo da tražite prirodniji izgled šminke ili lakši makeup look, ove bi vam tajne šminkera uvijek trebale biti na pameti.

Zapamtite da je manje više

- Svi smo vidjeli ženu koja se previše šminka. Ako se pogledate u ogledalo i vidite šminku, a ne sebe, možda je previše - kaže Cindy Joseph, vizažistica koja je osnovala liniju šminke BOOM!

- Umjesto da pokušavate prikriti ono za što vjerujete da su mane, naglasite ono što stvarno volite na svom licu. Drugi rijetko vide vaše smeđe mrlje, podočnjake ili neravnu kožu - dodaje ona. 

Ljetni tonovi na licu: Od tirkiza do neon žute i sočne narančaste
Ljetni tonovi na licu: Od tirkiza do neon žute i sočne narančaste

Provjerite svoju motivaciju za šminkanje: je li to strah ili zabava? Idite na zabavu, savjetuje Joseph, a joie de vivre će vam se pokazati na licu.

Pojačajte njegu kože

Collin Adams, savjetnik za ljepotu u Paul Labrecque Salon & Spa u Palm Beachu na Floridi, upozorava, 'kako koža stari, počinjemo primjećivati ​​fine linije i bore, koje su često posljedica dehidrirane kože.'

- Rješenje: Održavajte kožu vlažnom i radite piling. Ne samo da će to pomoći da vaša šminka bude ravnomjernija, već će i izblijediti fine bore, ujednačiti ton kože i podebljati vašu kožu - kaže.

Udružite svoju podlogu sa kremom za sunčanje

- Žene ne bi trebale birati između nošenja kreme za sunčanje i blistave kože - kaže Marcia Williams, stručnjakinja za ljepotu i vlasnica Embellish Beauty. Njezino rješenje: pomiješajte to dvoje zajedno.

- Miješanje podloge s laganom kremom za sunčanje ne samo da će se boriti protiv dosadnih taloga koje ostavlja krema za sunčanje, već može i smanjiti dodatni sloj na koži koji ostaje od previše proizvoda i prodrijeti u fine bore - kaže ona.

Ne preskačite primer

Do trenutka kada ste proslavili 40 ili više rođendana, vjerojatno ste prikupili neke 'suvenire', poput ožiljaka od akni i drugih nasumičnih neravnih mjesta na licu, a možda ćete imati i suhu kožu koja se ljušti. 

Koristan trik: Evo kako staviti šminku, a da vam se kasnije ne pojave oni tragovi od naočala
Koristan trik: Evo kako staviti šminku, a da vam se kasnije ne pojave oni tragovi od naočala

Primeri su poput sjaja koji biste koristili prilikom prebojavanja zida - stvaraju glatku podlogu koja osigurava da sva šminka ostaje na mjestu i ne puca. 

Primeri također pomažu u smanjenju pojave izraženih bora i finih linija, ostavljajući vam svilenkasto glatku završnicu.

Recite da podlozi, ne puderu

Prvi zadatak je izbacivanje pudera zbog kojeg ćete izgledati starije. 

- Puder daje previše teksture, izgleda kao da oduzima sjaj vašoj koži. Koža je živa i trebala bi izgledati rosna i dodirljiva. Ako baš morate koristiti podlogu, nemojte preko nje stavljati puder. Pričekajte da se osuši, pa preko podloge namažite hidratantnu kremu - kaže Joseph.

shutterstock

Budite sigurni da ste odabrali pravu podlogu - boja bi trebala odgovarati vašem tenu čak i prije nego što se pomiješa. Imajte na umu da je nošenje presvijetle ili pretamne nijanse jedna od pogrešaka šminkanja koja će vam dodati godine.

Ne pretjerujte s korektorom ispod očiju

Iznimna je vjerojatnost da će se debeli sloj korektora ispod očiju stvrdnuti i popucati, što samo privlači više pozornosti na to područje. Kako biste izbjegli previše nanošenja, koristite laganu formulu i nanesite je kistom, što će pomoći da se boja ravnomjerno rasporedi. 

- I stavite korektor samo na najtamnija područja koja uistinu trebaju prekrivanje - dodaje šminker.

Ojačajte svoj korektor vlagom

Kada je riječ o prekrivanju zrelije kože, korektoru jako dobro dođe dodatna vlaga. 

Idealni savjeti za šminkanje zrele kože: Obratite pažnju na lakše formule i tekuće teksture
Idealni savjeti za šminkanje zrele kože: Obratite pažnju na lakše formule i tekuće teksture

- Većina žena u 40-im godinama je kroz život bila dosta izložena zagađenom zraku, suncu i ekranima računala/TV/telefona, što sve umanjuje teksturu kože oko očiju - objašnjava Taymour Hallal, vizažistica u Paul Labrecqueu Salon i Spa u New Yorku.

Hallal preporučuje 'slojeviti korektor za oči između laganog gela za oči i emulgirane kreme za oči kako bi se osiguralo ravnomjerno prekrivanje i pravilna hidratacija'.

Predlaže da počnete s tankim slojem gela za oči i pustite ga da se upije, a zatim glatko nanesite korektor prije nego što ga zatvorite laganim slojem kreme za oči. Ove kreme za oči protiv starenja pomoći će u održavanju mladolikog izgleda kapaka.

Izbjegavajte oznake 'dugotrajno nošenje'

Podloga, korektori i ruževi namijenjeni 'dugotrajnom nošenju' obično sadrže matirajuće sastojke koji su suše teksture.

- Zbog svoje konzistencije mat šminka ima tendenciju taložiti se u bore i naglašava ih - upozorava Joette Balsamo, vizažistica i guru za obrve u Salonu Marie Robinson u New Yorku.

Ona preporučuje ženama starijim od 40 godina 'da se odluče za pigmentiranije kremaste formule, zbog kojih koža izgleda svježije, mlađe i vlažnije.'

Saznajte koje boje ruževa najbolje odgovaraju vašem tonu kože

Kako starite, prirodno gubite definiciju na usnama, tako da želite izbjeći tamne boje poput tamnocrvene, ljubičaste i smeđe.

- Odaberite boju koja se uklapa u paletu boja vaše kože. Možete pronaći najbolju nijansu za sebe ako pogledate ton boje svojih usana, jezika i desni - predlaže Joseph.

Smokey-eyes: Neodoljive igre s tonovima sive, srebrne i zlatne
Smokey-eyes: Neodoljive igre s tonovima sive, srebrne i zlatne

Nanesite rumenilo na mjesta na kojima se prirodno javlja

Mnoge žene nanose tamno rumenilo ili bronzer ispod jagodica u nadi da će tako dobiti dodatnu definiciju lica. Međutim, ovaj pokušaj oblikovanja često izgleda dosadno, blatno i neprirodno. Umjesto toga, vaše rumenilo bi trebalo odgovarati vašem prirodnom rumenilu i trebali biste ga nanijeti na mjesta gdje se prirodno rumenite - ne u liniji niz jagodice ili visoko koncentrirano na jabučice vaših obraza.

- Kako biste odabrali pravu nijansu rumenila, uštipnite se za obraze i obratite pozornost na boju koja se pojavljuje - to je ono što pokušavate dobiti rumenilom - savjetuje Joette .

Preskočite konturu i istaknite kremom

- Konturiranje puderom često oponaša dosadan, ravan 'sjenoviti' izgled koji žene starije od 40 godina možda već imaju zahvaljujući borama i tamnim mrljama - upozorava Balsamo.

You Tube

Umjesto toga treba koristiti kremasti highlighter, koji 'odmah osvjetljava kožu i blago podiže.'

Kremasti highlighter se može nanijeti na golu kožu ili slojevito na podlogu tako što ćete ga 'nanositi laganim tapkanjem na određenim mjestima lica', kaže.

Nikada nemojte dopustiti da vam ruž 'pobjegne'

Kako starite vaša prirodna linija usana počet će blijedjeti, što čini ruževe sklonijim da se razlijevaju oko usana.

Kako biste izbjegli ovu nesretnu migraciju šminke, svakako ocrtajte svoje usne prozirnim olovkom za usne ili u boji usana. To će stvoriti barijeru između vaših usana i okolnih finih bora, pomažući da ruž ostane na mjestu.

Prestanite nanositi olovku za oči na donji kapak

Ocrtavanje donjih kapaka može postići dojam da su vam oči manje nego što jesu, povučene prema dolje i općenito starije. Koža oko očiju s godinama počinje visiti, pa ovaj proces ne želite naglašavati olovkom koja se prelila na fine bore oko očiju. 

Vodič za šminkanje: Evo za što služi svaka četkica i kako ih na pravilan način oprati nakon
Vodič za šminkanje: Evo za što služi svaka četkica i kako ih na pravilan način oprati nakon

Joseph preporučuje da ocrtate olovkom samo gornji kapak (i ​​to nemojte raditi debelu crtu, nego laganu tik uz rub trepavica) kako biste otvorili i posvijetlili oči. Ako morate nanijeti olovku za oči na donji kapak, držite se vanjskih kutova.

Uvijek popunite rijetke obrve

- Kako starite obrve postaju tanje zbog prirodnog gubitka dlačica, pa je popunjavanje rijetkih dijelova apsolutno neophodno. Obrve bi uvijek trebale biti definirane, dobro oblikovane i prilično pune, jer tako izgledaju mladoliko i zdravo - kaže Joseph. 

Osim toga, obrve uokviruju vaše lice, pa će bez lijepe, potpuno oblikovane obrve vaše lice vjerojatno izgledati teže, okruglije i šire piše MSN.

Izbjegavajte šljokice

Šljokice koje se talože u borama nisu glamurozan izgled. Šljokičasta šminka, pogotovo na očima, fokusira pažnju na svaku finu liniju lica. Ako se osjećate svečano i stvarno želite 'podići šminku', dodajte ograničeno šljokičastu šminku na unutarnjim kutovima očiju svjetlucavom olovkom koja nesmetano klizi i stvara efekt toniranih dragulja.

Pronađite pravu boju olovke za obrve

Kada popunjavate obrve, nemojte samo zgrabiti nasumično smeđu boju koja se čini dovoljno neutralnom. Činjenica je da vaša boja obrva postupno blijedi u sivu, bijelu ili tako svijetlu da su obrve praktički nevidljive, pa je imperativ da odaberete boju olovke koja vam odgovara. 

Joseph preporučuje olovku za obrve ili gel sa smeđim podtonovima. 

Sprijateljite se s gelom za obrve

U vrijeme kad većina žena napuni 40 godina, gravitacija je na licu već počela uzimati svoj danak, spuštajući i liniju obrva, zbog čega cijelo lice može izgledati opuštenije nego što stvarno je. 

Uokvirite pogled bojom mora: Ljepota jarko plave maskare
Uokvirite pogled bojom mora: Ljepota jarko plave maskare

Budući da se obrve prirodno savijaju prema dolje, 'što ih čini tanjim za početak', Balsamo preporučuje 'češljanje obrva gelom za učvršćivanje obrva kao brz i jednostavan način da dobijete podignutiji, mladenački izgled'. 

- Birajte gel za obrve koji taloži vlakna nalik na dlačice kako bi stvorio obrve punijeg izgleda koje mogu promijeniti vaš izgled - savjetuje.

Fiksirajte šminku sprejom, a ne puderom

- Puder može začepiti pore i iziritirati kožu ako se nanosi prečesto tijekom dana - upozorava Schenika Quattlebaum, osnivačica Natalia Megan Beauty iz Washingtona, DC. 

Umjesto toga, ona preporučuje sprej za fiksiranje šminke.

 - Lagana maglica spreja za fiksiranje može napraviti veliku razliku u vašoj šminki. Nanosi se ravnomjerno i traje cijeli dan bez začepljenja ili zatamnjivanja kože - objašnjava.

Koristite biserni, a ne hladni highlighter

Držite se daleko, daleko od hladnih ili prelijevajućih nijansi highlightera, jer ovi efekti koji reflektiraju svjetlost zapravo naglašavaju fine linije i nabore. 

- Za isticanje i blistavost, izbjegavajte plavičaste highlightere i umjesto toga koristite kremaste biserne teksture - kaže Joseph. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti