Lifestyle

Komentari 1

Jedini vodič za šminkanje očiju koji će vam ikad više zatrebati

Jedini vodič za šminkanje očiju koji će vam ikad više zatrebati

Ako još uvijek svladavate izradu klasične linije, koristeći olovku, tuš ili gel, počnite s malim crticama duž linije kapaka što bliže trepavicama. Za ostale vrste ocrtavanja ipak treba malo vježbe

Ako niste sasvim sigurni kako nacrtati mačje oči ili kako postići savršeno krilo na vanjskom rubu oka, tada ćete cijeniti ovaj jednostavan brzi tečaj koji dokazuje da nanošenje eyelinera i ne zahtijeva diplomu iz fizike ili pohađanje majstorske klase YouTube influencera.

POGLEDAJTE VIDEO:

Klasična linija

Ona jednostavno prati liniju trepavica od vaših unutarnjih do vanjskih kutova, bilo na gornjem ili donjem kapku. Klasične linije dobro se rade s tušem, olovkom i gel eyelinerima. Ali pravi je trik svladati umijeće ocrtavanje ruba kapaka bez zatezanja kože.

Ako još uvijek svladavate izradu klasične linije, koristeći olovku, tuš ili gel, počnite s malim crticama duž linije kapaka što bliže trepavicama. Zatim polako popunjavajte praznine, pazeći da zadržite istu širinu crte.

Savjeti profesionalaca:

Mačje oči

Započnite s linijom od unutarnjeg kuta oka prema vanjskom kutu - pazite da se zaustavite na svom vanjskom kutu. Sljedeći korak je povući crtu od vanjskog kuta prema van.

Dreamstime

Razmislite koliko prema gore želite da vam ide crta i do kuda točno treba ići, ako treba stavite točkicu na mjesto na kojem želite da gornja i donja crta mačjih očiju završava. Zatim malim potezima popunite gdje je potrebno na oku, dodajući više dubine i debljine gdje želite.

Savjeti profesionalaca:

Krila

Kod izrade krila olovka se nanosi isto kao i kod mačjih očiju, a može se napraviti pomoću bilo kojeg proizvoda za ocrtavanje očiju. Najveća razlika je u tome što su krila obično dramatičnija i mogu biti pretjerana u duljini i visini ovisno o ukusu nosioca.

Savjeti profesionalaca: 

Smokey eyes 

Smokey eyes linija je u biti razmazana olovka (stil idealan za one koji inače imaju problema s tim) - prvenstveno na području podočnjaka i vanjskim kutevima.

Za ovaj trik s olovkom za oči, možda ćete morati koristiti više proizvoda za oči ili čak sjenilo, ovisno o vašim željama. Proces je sličan izradi mačjih očiju, ali još se dodatno nanose nijanse oko linije i očiju. 

Savjeti profesionalaca:

Linije ispod očiju

Općenito, tekuća podloga, uključujući i eyeliner s filcem, nije dobar izbor za ovu liniju jer vam tekućina lako može ući u oči prije nego što se osuši. Obično su olovke, gelovi, pa čak i sjenila bolji izbor za ovaj izgled. Pratit ćete oblik donje linije oka što bliže liniji trepavica.

Savjeti profesionalaca:

Tehnika Waterline/Tightline

Nakon što svladate osnove ocrtavanja donje linije oka, sljedeći korak je ocrtavanje vodene linije (waterline), također poznato kao 'zatezanje'. Linija se može crtati na donjem i gornjem kapku. 

Fotolia

Za waterlining najbolje je raditi tradicionalnom olovkom za oči ili gel olovkom. Budući da proizvod nanosite neposredno uz oko, tuševi nisu dobar izbor. 

Savjeti profesionalaca:

 

Najčitaniji članci