Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Jedini vodič za šminkanje očiju koji će vam ikad više zatrebati

Jedini vodič za šminkanje očiju koji će vam ikad više zatrebati

Ako još uvijek svladavate izradu klasične linije, koristeći olovku, tuš ili gel, počnite s malim crticama duž linije kapaka što bliže trepavicama. Za ostale vrste ocrtavanja ipak treba malo vježbe

VIDEO

Ako niste sasvim sigurni kako nacrtati mačje oči ili kako postići savršeno krilo na vanjskom rubu oka, tada ćete cijeniti ovaj jednostavan brzi tečaj koji dokazuje da nanošenje eyelinera i ne zahtijeva diplomu iz fizike ili pohađanje majstorske klase YouTube influencera.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Mihaela Dodić: Šminkanje kistovima 03:02

Klasična linija

Ona jednostavno prati liniju trepavica od vaših unutarnjih do vanjskih kutova, bilo na gornjem ili donjem kapku. Klasične linije dobro se rade s tušem, olovkom i gel eyelinerima. Ali pravi je trik svladati umijeće ocrtavanje ruba kapaka bez zatezanja kože.

Ako još uvijek svladavate izradu klasične linije, koristeći olovku, tuš ili gel, počnite s malim crticama duž linije kapaka što bliže trepavicama. Zatim polako popunjavajte praznine, pazeći da zadržite istu širinu crte.

Savjeti profesionalaca:

  • Odlučite se za olovke za oči koje su mekane poput gelova, tuševa sa zakrivljenim vrhovima ili tekućih olovaka s vrhom od filca. 
  • Jako važno je imati mirnu ruku. Pokušajte sjesti ispred (osvijetljenog povećala) zrcala s laktom oslonjenim na stol tako da vam zapešće ima slobodu kretanja. To će osigurati veću stabilnost, kontrolu i neprekidno ocrtavanje.

Mačje oči

Započnite s linijom od unutarnjeg kuta oka prema vanjskom kutu - pazite da se zaustavite na svom vanjskom kutu. Sljedeći korak je povući crtu od vanjskog kuta prema van.

Dreamstime

Razmislite koliko prema gore želite da vam ide crta i do kuda točno treba ići, ako treba stavite točkicu na mjesto na kojem želite da gornja i donja crta mačjih očiju završava. Zatim malim potezima popunite gdje je potrebno na oku, dodajući više dubine i debljine gdje želite.

Savjeti profesionalaca:

  • Vrhovi olovki s filcem su najbolja opcija za nanošenje mačjeg oka jer vrh možete jednostavno prisloniti na oko. Vrhovi su obično suženi s tankim krajem za crtanje, što vam omogućuje da postignete savršeni pokret pod kutem jednostavnim pritiskom na kapak.
  • Ako se zamrljate, greške možete lako očistiti nanošenjem malo korektora.

Krila

Kod izrade krila olovka se nanosi isto kao i kod mačjih očiju, a može se napraviti pomoću bilo kojeg proizvoda za ocrtavanje očiju. Najveća razlika je u tome što su krila obično dramatičnija i mogu biti pretjerana u duljini i visini ovisno o ukusu nosioca.

Savjeti profesionalaca: 

  • Krilo se može postići bilo kojom vrstom olovke za oči, ali tekuće i olovke s filcem su često najpreciznije.
  • Ako ste zabrinuti zbog razmazivanja - uobičajenog problema kod nanošenje olovke za oči, probajte vodootpornu olovku.

Smokey eyes 

Smokey eyes linija je u biti razmazana olovka (stil idealan za one koji inače imaju problema s tim) - prvenstveno na području podočnjaka i vanjskim kutevima.

Za ovaj trik s olovkom za oči, možda ćete morati koristiti više proizvoda za oči ili čak sjenilo, ovisno o vašim željama. Proces je sličan izradi mačjih očiju, ali još se dodatno nanose nijanse oko linije i očiju. 

Savjeti profesionalaca:

  • Odlučite se za četkicu s filcem na vrhu kako biste stvorili savršeni efekt nijansiranja na podočnjacima.
  • Gel, olovka i Kohl eyelineri idealni su za nijansirane linije jer se ovi proizvodi lako razmazuju.

Linije ispod očiju

Općenito, tekuća podloga, uključujući i eyeliner s filcem, nije dobar izbor za ovu liniju jer vam tekućina lako može ući u oči prije nego što se osuši. Obično su olovke, gelovi, pa čak i sjenila bolji izbor za ovaj izgled. Pratit ćete oblik donje linije oka što bliže liniji trepavica.

Savjeti profesionalaca:

  • Oči će izgledaju veće ako se držite svjetlijih boja.
  • Tamnije nijanse izvrsne su za dramatičan učinak.
  • Pogotovo kod tamnih nijansi, izbjegavajte ocrtavanje podočnjaka cijelom dužinom kako biste spriječili da zbog olovke oči izgledaju manje.
  • Za sjenilo kao liniju ispod očiju, nanesite ga pomoću nagnutog kista za crtanje.

Tehnika Waterline/Tightline

Nakon što svladate osnove ocrtavanja donje linije oka, sljedeći korak je ocrtavanje vodene linije (waterline), također poznato kao 'zatezanje'. Linija se može crtati na donjem i gornjem kapku. 

Fotolia

Za waterlining najbolje je raditi tradicionalnom olovkom za oči ili gel olovkom. Budući da proizvod nanosite neposredno uz oko, tuševi nisu dobar izbor. 

Savjeti profesionalaca:

  • Kada koristite olovku, najbolja metoda je provući olovku kroz trepavice. To daje efekt uske linije i tinjajuću završnicu.
  • Koristite bijelu ili svijetlu olovku ako želite da vam oči izgledaju veće.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje