Lifestyle

Komentari 0

Opadanje kose spriječit će hrana bogata vitaminom B

Opadanje kose spriječit će hrana bogata vitaminom B

Srdele i losos ojačat će i zadržati sjaj kose, njezino ispadanje usporit će mekinje, grašak i mrkva, a avokado će čuvati vrhove od pucanja te štetnih sunčevih zračenja

Rast kose usporava se tijekom zime, dok trend opadanja varira ovisno o godišnjem dobu. Dnevno opada od 50 do 80 vlasi, a u rijetkim slučajevima i stotinu. Posebno je to uočljivo u jesen i u proljeće. Kosa reagira na stres, nepravilnu prehranu, bolest, ali i utjecaje okoline. Ojačat će je i učvrstiti hrana bogata vitaminima, esencijalnim masnim kiselinama, a potrebno je unijeti i najmanje dvije do tri litre tekućine na dan. Srdele i losos izvrsni su za kosu jer zadržavaju i jačaju njen sjaj putem svojih omega-3 masnih kiselina. Destilirana riblja ulja također mogu pomoći. Gubitak kose pak mogu usporiti mekinje jer su bogate vitaminom B. One također potiču rast kose, a tim vitaminom obiluju i grah, grašak, mrkva, cvjetača, soja, orasi i jaja. 

Recite da avokadu

Avokado i njegovo ulje sprečavaju ispucalost i cvjetanje vrhove kose, te ju čini mekšom i sjajnijom. Također obnavlja i oštećene vrhove te štiti od sunčevih zraka.

Recite ne životinjskim mastima

Odresci od crvenog mesa bogati su proteinima i željezom, ali ukoliko se prečesto jede, štetne masnoće mogu prouzročiti visoke razine testosterona, a on opadanje kose. Pokušajte napraviti pauzu i neko vrijeme jesti piletinu.

Zeleni čaj pomaže muškarcima

Zeleni čaj blokira enzim koji pomaže pretvoriti muški hormon testosteron u DHA, kemikaliju koja potiče gubitak kose. Radi svojih antioksidansa može ubrzati rast zdrave kose.