Ovaj kolač je jednostavan za napraviti, a fantastičnog je okusa i teksture. Djeci će biti posebno zanimljiv, stoga, budite sigurni da će vas tražiti još i na kraju dobro polizati tanjur
Prefina pita od bijele čokolade i krokanta - svi će je obožavati
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: 10 recepata za kolače iz 1952. - pite, palačinke, torte, keksi...
Sastojci:
- 150 g keksa
- 50 g zobenih pahuljica
- 60 g otopljenog maslaca
- 2 žlice šećera
- 4,3 dl vrhnja
- 180 g bijele čokolade
za krokant:
- 30 g blanširanih lješnjaka
- 50 g oraha
- 220 g šećera
- žličica cimeta
Priprema:
Lješnjake i orahe krupno nasjeckajte i prepecite na tavi dok ne dobiju zlatnu boju. Obložite lim papirom za pečenje. U posudu s debljim dnom stavite šećer te zagrijavajte dok se ne rastopi i potamni. Dodajte orašaste plodove i cimet. Izlijte u pripremljeni lim u tankom sloju. Kad se stisne, izlomite i stavite sa strane.
U multipraktiku izmiksajte kekse sa zobenim pahuljicama te pomiješajte sa šećerom i maslacem. Utisnite mrvičastu smjesu u kalup za tart. Ugrijte vrhnje do vrenja i maknite s vatre. Izlijte ga po kockama bijele čokolade i miješajte dok se ne rastopi. Nadjev izlijte po tijestu, posložite krokant i stavite u hladnjak na nekoliko sati da se dobro stisne.
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Top 3 recepta za super zdravi doručak: Za dan pun energije
POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa našim Ćirom:
Pokretanje videa...