
Nije komplicirana za napraviti. Bundevu narežite na kocke i skuhajte. Pasirajte i pomiješajte s mascarponeom, umućenim žumanjcima, šećerom, cimetom i đumbirom...
Sastojci:
Priprema:
Prosijte brašno sa solju, praškom za pecivo, ribanom limunovom koricom i šećerom. Dodajte žumanjak, uokolo poslažite narezane komadiće maslaca i rukama ih umrvite u brašno. Umijesite tijesto, oblikujte u kuglu i stavite u hladnjak.
Bundevu narežite na kocke i skuhajte. Pasirajte i pomiješajte s mascarponeom, umućenim žumanjcima, šećerom, cimetom i đumbirom. Kalup za tart premažite maslacem i pospite brašnom. Razvaljajte tijesto i njime obložite dno i rubove kalupa, a sredinu izbodite vilicom. Na tijesto posložite nadjev od bundeve i sira.
Pecite 40 min na 180°C. Izmiksajte i snijeg od bjelanjaka, šećera i vanilije, pa nanesite slastičarskom vrećicom na pitu. Stavite još 5 minuta u pećnicu, dok snijeg ne pozlatni.