Obavijesti

Lifestyle

Komentari 48

Preuzmite kontrolu i nemojte druge kriviti za svoje greške

Preuzmite kontrolu i nemojte druge kriviti za svoje greške
1

Okrivljavanje drugih ljudi, fanatična želja za kontrolom, hvalisanje i život u prošlosti recepti su za nezadovoljstvo poslom i životom, a takvih se navika treba riješiti

VIDEO

Za postizanje zadovoljstva privatnim i poslovnim životom važno je riješiti se stvari koje vas čine nesretnima, tvrdi poslovni savjetnik Jeff Haden. Stoga se što prije riješite suvišne “prtljage” koja vam otežava život. Jedna od tih stvari je okrivljavanje drugih za svoje probleme. Istina, tko radi, griješi, a tuđe pogreške mogu vam doista otežati život. No okrivljujući druge, stavljate se u ulogu žrtve i propuštate uvidjeti gdje ste pogriješili. 

Moguće je da suradnicima niste jasno dali na znanje koja su vaša, a koja njihova zaduženja ili ste se negativističkim pristupom zamjerili šefu. No ako preuzmete odgovornost kada stvari pođu naopako, dobivate novu snagu jer se automatski usredotočujete na to da drugi put stvari obavite bolje i pametnije te tako radite na budućem zadovoljstvu. Ipak, istodobno pripazite da ne upadnete u zamku želje za kontroliranjem drugih ljudi. 

Bez obzira na to jeste li šef ili mudro usmjeravate kolege, važno je znati da kontrolirati možete jedino sebe i svoje postupke - s drugima možete samo surađivati, s više ili manje uspjeha. 

Hvalisanje i kritiziranje nisu put do sreće

Možda ste obrazovaniji, iskusniji i vještiji u svom poslu, no to ne znači da to trebate drugima nabijati na nos, a još manje da ih trebate kritizirati zbog njihovih mana. Važno je cijeniti različitosti jer ćete tako imati bolje odnose i osjećati se sretnije.

Ne zamarajte se misleći "što bi bilo kad bi bilo"

Nakon što nešto odlučite, obavite neki posao ili pogriješite u nečemu, suočite se sa situacijom i izvucite pouku iz tog iskustva. A tada prestanite razmišljati o tome. Ako se prekoravate zbog prošlih pogrešaka, bit ćete osuđeni na vječno nezadovoljstvo.

Ne pokušavajte impresionirati druge ljude

Novi auto, lijep stan, zvučna titula i impresivna postignuća... iako ih je dobro imati, to nisu stvari zbog kojih vas drugi ljudi vole, nego jednostavno najobičnije stvari. Stoga ne pokušavajte time ostaviti dojam na prijatelje, obitelj i susjede. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Radio je u seks trgovini i vidio 'previše': Izvadila je čep iz stražnjice pred mojim očima...
ISPRIČAO NAJBIZARNIJA ISKUSTVA

Radio je u seks trgovini i vidio 'previše': Izvadila je čep iz stražnjice pred mojim očima...

Rad u trgovini seksualnih igračaka natjerao ga je da se susretne s vrlo 'ludim' situacijama i mušterijama, pa se tako susreo i s jednom vrlo riskantnom ponudom za brak

Dnevni horoskop za subotu 27. travnja: Blizance čeka ljubavni početak, Biku sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA ZA SUBOTU

Dnevni horoskop za subotu 27. travnja: Blizance čeka ljubavni početak, Biku sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 27. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Usvojite ove navike i imat ćete puno manji rizik za depresiju
NIJE TEŠKO

Usvojite ove navike i imat ćete puno manji rizik za depresiju

Iako u obzir dolaze brojni elementi, ipak postoje neki zdravi koraci koje je lako poduzeti kako bismo smanjili rizik od ulaska u taj začarani krug tuge, koji s vremenom može postati sve dublji