Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Prije smrti napisala je dirljivo oproštajno pismo, a njezina obitelj sada ga je objavila

Prije smrti napisala je dirljivo oproštajno pismo, a njezina obitelj sada ga je objavila

Daniella Thackray iz Velike Britanije u oproštajnom je pismu zaručniku poručila da 'uživa u životu kakav zaslužuje' te je napisala kako je i u posljednjim danima izabrala radost

VIDEO

Pokojna Daniella Thackray, stručnjakinja za ljudske resurse iz Leedsa, unaprijed je napisala svoje oproštajno pismo koje je sada njezina obitelj objavila. Naime, 25-godišnjakinja je umrla od rijetkog i agresivnog oblika raka žučnih kanala, poznatog kao kolangiokarcinom.

U emotivnom pismu rekla je da je odabrala radost i u zadnjim danima svog života te poručila svom zaručniku da ode i 'uživa u životu kakav zaslužuje'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Joško Bašić 00:29

Toplo se pozdravila sa zaručnikom Tomom, psom Leom i obitelji. Pritom je svima poručila da - uživaju u malim stvarima u životu te cijene svaki trenutak.

- Ako ovo čitate onda to znači da sam umrla nakon neuspjele borbe s rakom te da moja obitelj objavljuje moju posljednju poruku u moje ime - napisala je.

- Prvo, samo želim reći da nisu svi oblici raka uzrokovani izborom načina života, u nekim slučajevima to je genetika ili se, nažalost, jednostavno dogodi. U mom slučaju, unatoč tome što sam bio vrlo zdrava i aktivna, dobila sam rak u žučnim kanalima koji nije bio uzrokovan ničim što je bilo pod mojom kontrolom i moj život više nikada nije bio isti - napisala je.

Iznenada umro član kraljevske obitelji, suprug lady Gabrielle Windsor: Imao je 45 godina
Iznenada umro član kraljevske obitelji, suprug lady Gabrielle Windsor: Imao je 45 godina

- Kolangiokarcinoma je rijedak agresivan rak koji često nema očitih uzroka niti lijeka. Zaista se nadam da će se u godinama koje dolaze provesti više istraživanja o ovoj užasnoj okrutnoj bolesti kako bi se više života moglo spasiti - piše među ostalom u oproštajnom pismu.

Daniella je uz objavu odabrala crno-bijelu fotografiju na kojoj šeta psa plažom.

Princ Harry izgubio na sudu: Neće imati kraljevsku zaštitu
Princ Harry izgubio na sudu: Neće imati kraljevsku zaštitu

- No, iako ponekad ne možemo kontrolirati što nam se događa, možemo kontrolirati kako ćemo reagirati. Odlučila sam ne žaliti za životom koji sam gubila, već umjesto toga uživati ​​u svakom trenutku koji mi je preostao. Uvijek sam govorila i vjerovala u to da treba uživati ​​u malim stvarima u životu i cijeniti svaki trenutak! Romantizirajte svoj život! Radite sve što vas čini sretnima i ne dopustite da vam itko oduzme radost života - njezin je apel.

- Voljela sam svoj život. Postigla sam sve što sam željela. Voljela sam svoj posao, svog zaručnika, svoju obitelj, svoje prijatelje i svog psa, i kuću koju smo namjeravali kupiti i budućnost koju smo si stvarali. Leo, moja krznena beba definitivno je doveden u moj život kako bi mi pomogao uljepšati najmračnije dane. I na kraju mom dragom, lijepom Tomu, volim te i uvijek ću te voljeti. Hvala ti što me podržavaš i donosiš toliko ljubavi i sreće u moj život. Idi sada uživaj u svom životu, zaslužuješ to - napisala je u emotivnoj poruci.

Baby Lasagna pustio suzu! 'Jako je teško posvetiti pjesmu jednoj osobi, ali obitelj je najvažnija...'
Baby Lasagna pustio suzu! 'Jako je teško posvetiti pjesmu jednoj osobi, ali obitelj je najvažnija...'

Daniella je radila u HR-u od srpnja 2022., a prethodno je studirala na Sveučilištu Newcastle.

U objavi na Instagramu svog poslodavca opisala je vlastitu ulogu kao brigu o novim i 'starim' zaposlenicima.

Obožavala je glazbu i otkrila da bi njezini gosti na večeri iz snova bili Adele i Dave Grohl. Napisala je da je voljela nogomet, jesti vani i provoditi vrijeme s voljenima.

Dodala je kako njezin trogodišnji engleski seter Leo treba puno šetnje i pažnje.

Prije sedam mjeseci Daniella je objavila novosti o svojoj borbi s rakom, otkrivajući da je imala resekciju jetre i operaciju žučnog mjehura. Pritom je objavila slike iz bolnice te izjavila da uzima vremena da se 'odmori, oporavi i ponovno nauči hodati'.

Daniellina poruka rastužila je mnoge koji su je pročitali, a brojni su i ostavili izraze sućuti.

- Doslovno sam u suzama. Nakon što mi je u kolovozu dijagnosticiran rak dojke u stadiju 1A, zatim operacija, lumpektomija praćena zračenjem, ova njezina poruka dolazi mi kao naručena - napisala je jedna u komentaru.

- Vau. Tako hrabre riječi od nekoga koga nikad nisam upoznao, ali me puno toga naučio - netko je komentirao.

- Ti si nevjerojatna dama, kakvu si nam divnu poruku ostavila, počivaj u raju - navela je jedna.

Daniella je posljednje dane provela u hospiciju St. Gemma u Leedsu. Njezini kolege s posla organizirali su akciju prikupljanja sredstava za hospicij u njezino sjećanje.

Rak žučnih vodova, koji se naziva i kolangiokarcinom, je rak koji se nalazi bilo gdje u žučnim kanalima - malim cjevčicama koje povezuju različite organe uključujući jetru i žučni mjehur. Stanice mogu s vremenom urasti u okolna zdrava tkiva ili organe i proširiti se na druge dijelove tijela.

Simptome može biti teško uočiti, ali mogu uključivati: bjeloočnice koje požute ili koža požuti; tamnija mokraća i blijeda stolica; gubitak apetita; neočekivani gubitak težine; umor i niski nivo fizičke energije, piše Daily Mail.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Radio je u seks trgovini i vidio 'previše': Izvadila je čep iz stražnjice pred mojim očima...
ISPRIČAO NAJBIZARNIJA ISKUSTVA

Radio je u seks trgovini i vidio 'previše': Izvadila je čep iz stražnjice pred mojim očima...

Rad u trgovini seksualnih igračaka natjerao ga je da se susretne s vrlo 'ludim' situacijama i mušterijama, pa se tako susreo i s jednom vrlo riskantnom ponudom za brak

Dnevni horoskop za subotu 27. travnja: Blizance čeka ljubavni početak, Biku sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA ZA SUBOTU

Dnevni horoskop za subotu 27. travnja: Blizance čeka ljubavni početak, Biku sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 27. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Muzej Iluzija: Naših muzeja ima od Kine do Amerike, uskoro 50
SVJETSKO, A NAŠE

Muzej Iluzija: Naših muzeja ima od Kine do Amerike, uskoro 50

Do ljeta ćemo imati 50 muzeja i najveći lanac muzeja smo u svijetu, kaže tim iz Metamorfoze na čelu s Rokom Živkovićem i Teom Širolom. Ljudi vole edukativnu zabavu i iznenađenja