Obavijesti

Lifestyle

Komentari 17

Primijenite odmah ovih deset navika ako želite živjeti dulje

Primijenite odmah ovih deset navika ako želite živjeti dulje
5

Ne radi se o tipičnim savjetima. Radi se o dubokim promjenama navika i načina života, a koje će produljiti dugovječnost i pomoći da živite sretniji i ispunjeniji život

VIDEO

Ove navike nisu tipični savjeti poput onih 'jedite povrće i vježbajte'. Umjesto toga, radi se o promjenama načina života koje mogu dovesti do poboljšanja zdravlja i dobrobiti te pomoći da živite dulji i ispunjeniji život.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Sreća 01:52

Želite li dulje živjeti, primijenite ove stvari:

1. Redoviti zdravstveni pregled

Redoviti zdravstveni pregledi su važni. Zdrav način života ne vrijedi mnogo ako ne znate što se događa 'unutra'. Naravno, zdrav izbor načina života i zdrava prehrana su sjajni. Kad je riječ o dugovječnosti, jedan je mudar čovjek jednom rekao 'Bolje spriječiti nego liječiti'. I doista je tako.

2. Njegujte svjesnost kako biste poboljšali zdravlje i dugovječnost

Istraživanja pokazuju jasnu vezu između svjesnosti i dugog životnog vijeka. Pažljiv pristup prehrani, vježbanju i životnim odlukama može vas pokrenuti kao dobro podmazan stroj. Svjesnost se ne odnosi samo na neke moderne izraze, već i na obraćanje pozornosti na male stvari - male odluke koje se zbrajaju tijekom vremena i pričaju priču o vašem očekivanom životnom vijeku.

3. Budite pažljiviji u životnim izborima

Život nije lutrija, morate diktirati brojeve listića. Ako budete savjesniji u životnim izborima, mogli biste si sigurno dati dobitni listić igrajući igru dugovječnosti.

Cimet daje energiju, a ublažava i kašalj - dodajte ga kavi ili čaju
Cimet daje energiju, a ublažava i kašalj - dodajte ga kavi ili čaju

4. Usredotočite se na samosvijest 

Zamislite da ste stari klasični automobil, ne biste vozili bez dobrog mehaničara koji brine za vaše matice i vijke, zar ne; ista filozofija vrijedi i za vas – usredotočite se na samosvijest i dajte vlastitom tijelu ono što mu treba.

5. Njegujte svoj društveni krug za mentalno i emocionalno blagostanje

Jeste li se ikada iskreno smijali s prijateljima i osjećali da je to jednostavno nadrealno i nevjerojatno - pa, njegovanje tih veza moglo bi uistinu produžiti životni vijek. Smijeh i jake društvene veze mogu imati izravan utjecaj na cjelokupno blagostanje i dugovječnost.

Ljepota i zdravlje: Gorka sol i lavanda opuštaju bolna stopala
Ljepota i zdravlje: Gorka sol i lavanda opuštaju bolna stopala

6. Održavajte dobar san

Shvatite - san je supermoć. Redoviti obrazac spavanja je neprocjenjiv, i da, učinci pomlađivanja dosljednog, kvalitetnog sna nadilaze puki odmor; promiču opću dobrobit, mentalnu oštrinu i tjelesno zdravlje. Dakle, ne podcjenjujte moć dobrog noćnog sna - on bi mogao biti ključ za dodavanje dragocjenih godina životu.

7. Naučite upravljati stresom i tjeskobom

Stres - to je više od pukog pucanja fitilja. Ako naučite upravljati stresom zauvijek, to neće samo produžiti vaš život, nego će ga učiniti vrijednim življenja. Vježbajte tehnike za smanjenje stresa kao što su svjesnost, meditacija, duboko disanje ili hobiji koji vam donose radost.

8. Prestanite sa zlouporabom određenih tvari

Prestanak pušenja može produžiti život još jedno desetljeće, dok će droga i alkohol samo naštetiti zdravlju. Dajte prednost svom blagostanju odbacivanjem štetnih tvari za dulji i zdraviji život.

9. Povećajte tjelesnu aktivnost

Pokrenite se s najmanje 150 minuta aktivnosti umjerenog intenziteta svaki tjedan - to je jednostavna matematika dodavanja godina životu. Nemojte samo koketirati s tom idejom.

10. Održavajte uravnoteženu prehranu

Pridržavanje dobre prehrane može učiniti značajnu razliku, zadržati kronične bolesti na odstojanju i dodati kvalitetne godine životnom vijeku, piše MSN.

Koji tipovi grudnjaka su dobri, a koji su problematični za zdravlje
Koji tipovi grudnjaka su dobri, a koji su problematični za zdravlje
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dnevni horoskop za subotu 27. travnja: Blizance čeka ljubavni početak, Biku sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA ZA SUBOTU

Dnevni horoskop za subotu 27. travnja: Blizance čeka ljubavni početak, Biku sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 27. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Vrijeme idealno za roštiljanje: 12 recepata, ideje za marinade i top trikovi roštilj majstora
JEDITE KAO KRALJ

Vrijeme idealno za roštiljanje: 12 recepata, ideje za marinade i top trikovi roštilj majstora

Ne okrećite meso svakih nekoliko minuta. Svaki puta kada odrezak okrenete na roštilju, s njega kapaju sokovi koji ga čine sočnim, a odlučite li se za pripremu ribe, napunite je ružmarinom, origanom i kaduljom