Lifestyle

Komentari 15

Prirodne maske za kosu koje vraćaju volumen i smanjuju lomljenje od banane, kokosa...

Prirodne maske za kosu koje vraćaju volumen i smanjuju lomljenje od banane, kokosa...

Jaja imaju puno proteina, avokado vitamina, a zobene pahuljice puno vlakana koji mogu dobro navlažiti vašu kosu. Pogledajte koje od sastojaka imate u svojoj smočnici i napravite prirodnu masku za kosu

Ako vam je kosa suha, beživotna i puno se lomi pokušajte je nahraniti aktivnim sastojcima iz namirnica koje već vjerojatno imate u kući. Bjelanjci, banane, kokosovo ulje, zobene pahuljice ili avokado djeluju odlično na kosu, a nakon nanošenje je važno da je isperete i operete šamponom.

No prije nego se upustite u ovaj beauty ritual, svakako pazite da niste alergični ili intolerantni na neke od namirnica koje se koriste,  piše Bright Side.

POGLEDAJTE VIDEO:

U nastavku slijedi nekoliko recepata za prirodne maske za kosu koje vam neće oduzeti puno novaca, a mogu vam donijeti samo dobre rezultate.

1. Bjelanjci

Jaja imaju puno bjelančevina, tako da redovito jedenje jaja može održati vašu kosu zdravom. Korištenje jaja u maskama za kosu također može spriječiti gubitak i lomljenje kose, popraviti oštećenu kosu i potaknuti njen rast. Bjelanjke možete nanijeti na kosu samostalno ili u kombinaciji s drugim sastojcima. 

Recept za masku:

2. Aloe vera

Aloe vera koristi se stoljećima zbog pozitivnih učinaka koje može imati na vaše zdravlje i izgled. Posebno je dobra za masnu, kovrčavu ili lomljivu i suhu kosu. Aloe vera može hidrirati kosu, a može je i ojačati te smanjiti gubitak kose. Evo kako ju možete koristiti kao masku:

3. Avokado

Avokado sadrži prirodna ulja, zdrave masne kiseline, vitamine i minerale koji mogu nahraniti vašu kosu i spriječiti njeno lomljenje. To može biti posebno korisno za dehidriranu kosu. Recept za masku:

4. Kokosovo ulje

Korištenje kokosovog ulja za obnavljanje kose hidratizirat će je, spriječiti lomljenje i gubitak proteina iz vlasi. Kad se kosa smoči i upije vodu, to uzrokuje strukturne promjene zbog kojih ju je lakše oštetiti. Kokosovo ulje možete nanijeti prije nego što operete kosu, a ono će spriječiti da kosa upije previše vode. Možete ga primijeniti i nakon tuširanja, što će vašu kosu učiniti mekšom i manje će se lomiti.

5. Banane

Banane sadrže silicijev dioksid koji tijelu može pomoći da proizvede više kolagena, a kosu čini debljom i jačom. Također, banane mogu omekšati kosu.

6. Zobene pahuljice

Zobene pahuljice sadrže puno vlakana koja mogu navlažiti kosu i pospješiti njen rast te kosu učiniti debljom. Evo kako napraviti masku za kosu od zobenih pahuljica:

7. Med

Zbog svih vitamina i minerala koje sadrži, a također i zbog svojih antioksidativnih svojstava, med može oživjeti suhu kosu, smanjiti lomljenje i učiniti je općenito zdravom. Recept za masku s medom:

8. Zeleni čaj

Zeleni čaj može smanjiti gubitak kose i pospješiti njen rast. Uživajte ​​u njegovim antioksidativnim svojstvima ispijanjem ili tako što ćete njime ispirati kosu:

9. Rižina voda

Rižina voda će vašu kosu ojačati i popraviti oštećenja, a istovremeno je zaštititi i od budućih. Evo kako to možete napraviti:

10. Mlijeko

Nanošenjem mlijeka na vlasi kosi možete pružiti obilje vitamina i proteina, što će ju učiniti jačom i mekšom. Evo recepta za masku:

Fresh cow