Lifestyle

Komentari 1

Problem zagađenja: Hoće li i kod nas maske za lice biti hit?

Problem zagađenja: Hoće li i kod nas maske za lice biti hit?

Do nedavno su turisti s maskama, ponajprije Japanci, privlačili pažnju na ulicama naših gradova, no uz upozorenja institucija o kritičnoj kvaliteti zraka, pitanje je trenutka kad bi taj trend mogao zaživjeti i kod nas.

Modna industrija ima odgovor za sve. Ne samo da postavlja trendove, već ih i savršeno prati, a ovo je jedan od onih specifičnih koji postavlja potrebu za preživljavanjem u estetske okvire. Rezultat je spoj tehnološki naprednih rješenja i primjenjivog dizajna.

Neki dizajneri su ih doveli na modne piste kao zanimljivi detalj, dok mnogi brendovi u ponudi imaju niz raznolikih varijanti ne samo po kroju, već i boji i motivima. Jedna od onih koja je ovo područje shvatila kao izazov je poznata dizajnerica s Novog Zelanda, Karen Walker.

Naime, jedna od njezinih suradnji je i ona s kompanijom Meo Air koja potpisuje inovativne i tehnološki napredne maske. - Zdravlje je danas postalo luksuz - komentirala je Walker povodom suradnje.

Chanel Air pollution mask

Ovo niša područje modnih dodataka palo je i pod utjecaj industrije luksuza, jer logomanija danas želi biti prisutna u svakoj pori našega života. Osim ljudima, kompanije koje proizvode isključivo ekološke maske posvetile su dio ponude ljubimcima koje svakodnevno šećemo, jer zagađeni zrak šteti i psima.

Dog face mask

Na taj način lako je masku uklopiti u vlastiti modni i životni stil, čime sve skupa dobiva apokaliptičnu notu i podsjeća na dramatične filmove o budućnosti. Valjda smo daleko od toga, no očito je da je onečišćenje sve aktualnija tema iz godine u godinu te je lako za pretpostaviti da ovaj modni detalj ima sve veću popularnost.

Neke od maski imaju čak i filtere te podsjećaju na stravične gas-maske, no ipak svakodnevni modni detalj mora biti jednostavan i lagan za korištenje, a tu je i estetska komponenta koju želimo podržati u svakom aspektu života.

Bio Scarf

Osim maski, tu su i šalovi kao dio inovativnih kolekcija koje imaju ulogu omogućiti nam lakše i zdravije disanje.

Ekološki trend se prilagođava nama i našem načinu života, a modne kuće bave se pitanjem ovog modnog dodatka koji je kao prvo funkcionalan i nužan, a onda i atraktivan.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci