Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Profesionalka otkrila trikove za uštedjeti pri renovaciji doma

Profesionalka otkrila trikove za uštedjeti pri renovaciji doma

Deborah Marshall (47) i njen suprug Paul (44) se bave obnavljanjem i prodajom kuća. Deborah je otkrila neke od svojih savjeta kako možete uštedjeti pri renovaciji svog doma

Deborah Marshall (47), koja se školuje za pedijatra, i njezin suprug Paul (44), koji radi kao stolar, obnovili su i prodali pet kuća u Yorkshireu tijekom posljednjih osam godina. Deborah je objasnila kako žive u tim domovima dok rade na njima kako bi smanjili troškove. Većinu posla dovršavaju i sami, poput postavljanja pločica, fugiranja i bojanja.

Također, Deborah je otkrila svoje savjete kako renovirati svoj dom, a da ne prekoračite planirani budžet. Ovo su njeni savjeti:

POGLEDAJTE VIDEO (savjeti za dom):

Pokretanje videa ...

Napravite domaću zadaću

Možda ćete trebati satima sjediti za svojim računalom istražujući gdje biste mogli naći neke stvari nešto jeftinije. Možda će vam se to činiti naporno, ali ovako možete uštedjeti puno novca, kaže Deborah.

Ne radite kompromise za kuhinju

- Uvijek je najbolje kupovati i pronaći kuhinju koju stvarno želite. Nikad ne radite kompromise, jer će vam se brzo dosaditi. Uvijek izradite i plan. Besplatno je i pokazat će vam kako će kuhinja izgledati nakon dovršenja.Također, nikada ne kupujte kompletnu kuhinju od jednog dobavljača, osim ako je ne možete jeftinije kupiti - dodaje Deborah.

Kupaonicu je bolje kupiti cijelu nego u dijelovima

- Za kupaonice volim trgovine koje nude kompletnu ponudu. To stvara veliku uštedu nego ako dijelove kupujete pojedinačno - rekla je Deborah.

Jeftinije nije uvijek bolje

- Kupite najbolje materijale koje si u tom trenutku možete priuštiti. Ako kupite nešto kvalitetnije to će vam vjerojatno više trajati i tako ćete na kraju uštedjeti, što je u konačnici bolja vrijednost - objasnila je.

Duh ili nešto drugo? Sam u kući, nakon čudnih zvukova u mraku snimio lice koje proviruje...
Duh ili nešto drugo? Sam u kući, nakon čudnih zvukova u mraku snimio lice koje proviruje...

Potražite popuste

Vjerojatno ćete uvijek pronaći neku trgovinu koja u tom trenutku nudi nekakve popuste, zato ne budite lijeni i malo istražite.

Thinkstock

- Kada kupujete, pokušajte zamisliti kako se želite osjećati u prostoru i kupujte u skladu s tim. Budite i kreativni - možda uspijete obojiti namještaj ili prilagoditi komodu u nešto sasvim drugo - dodaje Deborah.

Budite hrabri s bojom

Deborah i njezin suprug koriste suvremene boje koje ljudima upadaju u oči.

Znate li tko je pomoćnik svetog Nikole Crni Petar? Zbog svog izgleda podijelio je javnost
Znate li tko je pomoćnik svetog Nikole Crni Petar? Zbog svog izgleda podijelio je javnost

 - Bojanje svega u neutralnu nijansu sada postaje pomalo dosadno. Naš pristup možda se protivi tradicionalnijim savjetima za bojanje u neutralnim nijansama, ako želite brzo prodati nekretninu, ali, po mom mišljenju, takve vrste kuća mogu duže stajati na tržištu - rekla je Deborah.

Dekorirajte kuću

- Dekorativni akcenti zbog kojih kuća izgleda privlačno mogu uvelike promijeniti njezinu opaženu vrijednost. Na primjer, uvijek volim objesiti veliko zrcalo u hodniku. Imajući to na umu, prikupila sam puno starinskih zlatnih ogledala s buvljaka ili internetskih tržnica - kaže Deborah, a piše Daily Mail.