Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Prve tri godine su najvažnije za dobar psihofizički razvoj

Prve tri godine su najvažnije za dobar psihofizički razvoj
1

Priručnik daje roditeljima brojne o brizi za bebu, dok su na DVD-u vježbe koje majku vraćaju u fit stanje. Svaka čitateljica dobit će dar uz novi Budi.IN, koji je od sutra na svim kioscima

VIDEO

Sveobuhvatni priručnik za roditelje “Djetetove prve tri godine” i popratni DVD s postnatalnim vježbama pomoći će roditeljima i djeci da budu zdravi i fit. Knjižica roditelje detaljno vodi kroz prve, izrazito osjetljive godine života nizom korisnih savjeta i informacija od renomiranih stručnjaka. 

Priručnik obuhvaća pripremu roditelja za dolazak prinove, od izbora osnovne opreme potrebne za dolazak iz rodilišta pa do prvih zajedničkih trenutaka u kućanstvu kako bi prilagodba i za roditelje i za bebu prošli u bez napora. Imajući na umu kako je svaki roditelj orijentiran na pravilan fizički i psihomotorički razvoj svojeg djeteta, u priručniku su po mjesecima starosti detaljno obrađeni stupnjevi razvoja djeteta od rođenja pa do kraja treće godine, uz naznaku temeljnih i naprednih vještina, poštujući individualne karakteristike svakog djeteta koje u svojoj razvojnoj krivulji najčešće kombinira spomenute karakteristike.

Osobito zanimljiva tematika majkama je dojenje, čije je brojne prednosti istaknula Banana Kunina, primalja i IBCLC savjetnica za dojenje. Svoje dugogodišnje iskustvo vezano za njegu djeteta i masažu bebe, koja je po preporuci Hrvatske komore primalja dobila posebno mjesto u priručniku i na dodatnom DVD-u, podijelila je i Milena Bobić, primalja u rodilištu Kliničke bolnice Sestre milosrdnice. 

Darija Vranešić Bender, poznata nutricionistkinja, priručnik je oplemenila savjetima vezanim uz pravilnu ishranu djeteta i cijele obitelji. Među stručnim suradnicima je i spec. pedijatrije Zora Zakanj koja svojim savjetima pruža roditeljima uvid u motoričke sposobnosti djeteta sukladno njihovoj dobi. 

Imajući na umu i dobrobit majke, čiji je oporavak nakon trudnoće izrazito važan te direktno utječe na dijete i cijelu obitelj, priručnik sadrži i DVD s dvadesetak postnatalnih vježbi koje će pomoći olakšati napetost i omogućiti brži povratak u formu. Program vježbi Gym&Fun Baby osmislila je Anita Vukušić Crevar, a obuhvaća vježbe disanja, snage, istezanja i izdržljivosti koje se mogu provoditi kod kuće.

Knjižica ili dvd svima na dar uz novi broj Budi.IN-a

Svaka čitateljica dobit će dar uz svoj primjerak novog Budi.IN-a, koji je od sutra na svim kioscima. Moći ćete izabrati između knjižice “Djetetove prve tri godine - priručnik za roditelje” ili jednog od dva DVD-a. Jedan je koncentriran na vraćanje u formu (“Postnatalne vježbe”), a drugi savjetuje kako sebe i dijete održati fit zajedničkim vježbanjem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Ovo je najopasniji horoskopski znak, nemojte im okretati leđa
VOLE OSVETU

Ovo je najopasniji horoskopski znak, nemojte im okretati leđa

Znaju djelovati miroljubivo, no kad djeluju ljutito bolje je ne imati posla s njima. Čak im se zna desiti da planiraju neku osvetu, no pritom toliko uživaju da zaborave razlog zašto su se uopće naljutili

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić
'Muž me nagovorio da imamo bebu, ali ja sam onda odlučila biti samohrana majka'
ŽIVOTNA PRIČA

'Muž me nagovorio da imamo bebu, ali ja sam onda odlučila biti samohrana majka'

Prvo su se odlučili na brak bez djece, no on je postao depresivan te zaključio da će ga uveseliti samo dijete. Ipak, to na koncu nije ispalo dobro