Obavijesti

Lifestyle

Komentari 53

Puderi i kreme s UV zaštitom: Štite li zaista ili je to samo mit

Puderi i kreme s UV zaštitom: Štite li zaista ili je to samo mit
1

Novinarka Daily Maila nanosila je na lice preparate za ljepotu i provjeravala specijalnom kamerom koliko UV zraka dolazi do kože, tj. odgovara li naznačeni SPF faktor istini

VIDEO

Proizvođači, naravno, tvrde da njihovi kozmetički proizvodi (puderi, tonirane kreme, BB i CC kreme, podloge za šminku itd.) s određenim SPF faktorom - štite kožu od štetnih sunčevih zraka. Ali, možemo li im vjerovati? To se zapitala i Claire Coleman, novinarka Daily Maila. Odlučila je na svojoj koži provjeriti koliko istine ima u tome.

Nanosila je na lice razne preparate, različitih proizvođača, s različitim razinama SPF zaštite i svaki put sjela pod specijalnu kameru koja pokazuje koliko UV zraka dolazi do kože, odnosno odgovara li naznačeni SPF faktor istini. Kod nekih proizvoda nije, kod nekih je, ali jedino što se pokazalo pouzdanim je krema za sunčanje s faktorom SPF 50.

Ovo su rezultati:

Podloga za šminku SPF 20

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Testirala je podlogu "Smashbox’s Photo Finish Foundation Primer SPF 20". Stavila ju je na cijelo lice. Zaštite je bilo tek mrvicu, daleko manje nego što je proizvođač tvrdio.

Hidratantna krema SPF 10

Lice je namazala kremom "Simple Protecting Moisture Cream SPF 10" kupljenoj u britanskom lancu trgovina Tesco. Rezultat je bio bolji nego kod podloge za šminkanje, ali to je još uvijek bilo daleko do potpune zaštite kakvu pruža krema za sunčanje s faktorom SPF 50.

Korektor, rumenilo i balzam za usne SPF 15 do 30

Stavila je ispod očiju korektor "Lancome’s Effacernes Concealer SPF 30", kremu za prikrivanje podočnjaka "Bare Minerals Cream Eye Shadow SPF 15", na usne balzam "L’Occitane’s Tinted Lip Balm SPF 25" i na obraze rumenilo "Perricone MD No Blush Blush SPF 30". 

Kaže kako je bila impresionirana zaštitom koju nude, ali bili su joj zaštićeni samo dijelovi lica na koje je stavila te proizvode. Dermatolog joj je pojasnio kako je najbolje prije šminkanja na lice staviti kremu za sunčanje.

Tekući puder SPF 20

Koristila je tekući puder "Guerlain Tenue de Perfection SPF 20". Pokazao se kao relativno dobra zaštita, ali nije odgovarala navedenoj SPF 20, odnosno trebalo bi ga staviti jako puno da dođe do tog faktora. Također, obrve i unutrašnji kutovi očiju ostali su nezaštićeni.

Mineraln puder SPF 25

Na lice je stavila "Nars All Day Luminous Powder Foundation SPF 25" kistom i to na područja koja se inače pojačano sjaje, kao što su nos i čelo. Rezultati nisu bili impresivni. Osim toga ovaj proizvod koristi se samo na dijelu lica, na tzv. t-zoni.

Krema za sunčanje SPF 50

Došao je red i na pravu kremu za sunčanje. Lice je premazala kremom "La Roche Posay SPF 50+ Comfort Cream". Rezultati su bili fantastični - daleko učinkovitija zaštita od ostalih proizvoda koje je isprobala. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'
DRUGAČIJA DIJETA

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'

Australka je tijekom korizme iz prehrane izbacila svu hranu te je konzumirala isključivo domaći sok. Oduševljena je što je taj ritual učinio njezinu tijelu, no ipak, to nije za svakoga
Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom