Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Put oko svijeta: Najluksuznije krstarenje traje čak 140 dana

Put oko svijeta: Najluksuznije krstarenje traje čak 140 dana
1

Ako vam se čini da je tipično sedmodnevno krstarenje običan izlet, možda biste se mogli odlučiti za put koji traje 140 dana i obilazi sedam kontinenata

VIDEO

Ultraluksuzni brod za krstarenje nazvan Silver Whisper krenut će 6. siječnja 2020. na putovanje dugo 140 dana. Može primiti 388 gostiju i bit će prvi koji će krstariti na svih sedam kontinenata, objavila je kompanija za krstarenja Silversea. 

Put stoji između 65.400 i 240.000 dolara po osobi, a posjetit će 62 luke u najmanje 32 zemlje.

Najskuplji apartmani na brodu stajali su 240.000 dolara po osobi - ali oni su se odmah rasprodali. Oni koji su rezervirali apartmane unaprijed, dobit će popust od 2000 dolara, povratni let u poslovnoj klasi, uslugu prevoženja prtljage, a na brodu i usluge u praonici rublja i neograničen WiFi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Silver Whisper na put polazi iz Fort Lauderdalea na Floridi i završava u Amsterdamu 25. svibnja, zaustavljajući se u lukama na putu - Singapuru, Mumbaiju pa i na Antarktici. Tamo se putnici mogu iskrcati u šetnje ili sa splavi izbliza pogledati divlje životinje i ledene sante. Svi će biti osigurani i propisno odjeveni, poručuju iz kompanije Silversea.

Ostali gradovi koje će posjetiti uključuju Sydney, ali i neke gradove u Europi - Barcelonu, Lisabon i Dublin.

Kopneni izleti uključuju karnevalski doživljaj u Riju, te vožnju kanuom u morskim špiljama na Tajlandu i još mnogo toga.

Silver Whisper omiljeni je brod za krstarenje s "pogodnostima velikog odmarališta" i "čarima modernog boutique hotela", navode iz kompanije za krstarenje.

Luksuz u apartmanima

Apartmani izgledaju prostranije od tipičnih apartmana na krstarenju.

Najljepše kabine, s kojima su u kompaniji vrlo ponosni, nazvane Veranda Suites, stoje 96.000 dolara.

Veranda Suites imaju mramornu kupaonicu s duplim umivaonikom, zasebnim tušem i kadom u pravoj veličini. Kad se otvore staklena vrata izlazi se na privatnu verandu. Putnici se mogu opustiti i gledati na more ili na život u nekoj luci. 

Zašto je ponekad dobro otići na putovanje bez ikoga, posve sam
Zašto je ponekad dobro otići na putovanje bez ikoga, posve sam

U glavnoj brodskoj blagovaonici gosti mogu jesti kad god i gdje god žele. Restoran služi regionalne specijalitete nekog odredišta, poput pečene čileanske ribe koja će se spremati dok se krstari čileanskim fjordovima.

Brod ima mnogo zajedničkog prostora, uključujući palubu i bazen, gdje se gosti mogu družiti.

Kozmetički salon nudi usluge friziranja, manikure i pedikure, a u spa-centru na raspolaganju su tretmani lica i masaže.

Brodski fitness osim sprava s utezima ima i trake za trčanje, a gosti također mogu pohađati satove pilatesa, joge, kružne treninge i aerobik. Na brodu postoji i luksuzni butik u kojem se može kupovati. Između 30 i 40 posto gostiju odlučilo se na cijelo svjetsko krstarenje, a početkom prosinca prodane su i zadnje karte, stoga su sada zainteresirani na listi čekanja. 

Ne znate jezik? Google Maps sada će vam olakšati putovanje
Ne znate jezik? Google Maps sada će vam olakšati putovanje

Putnici koji su uzeli najskuplji aranžman, plaćaju 1714 dolara na dan, što je više od cijene prosječnog sedmodnevnog krstarenja Sredozemljem. Najjeftiniji apartman na Silver Whisperu koji stoji 65.400 dolara zapravo je jeftiniji od sličnog luksuznog krstarenja koje nudi američka agencija za krstarenje Seabourn s kojom se u 146 dana obilaze 62 luke, a stoji 67.000 dolara po osobi. To krstarenje, međutim, posjećuje "samo" pet kontinenata.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

21:06
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka
IMAJU 'ONO NEŠTO'

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka

Astrologija nudi izuzetne uvide u naše osobnosti i potencijale, uključujući aspekte poput fizičke ljepote i šarma. Među prekrasnim horoskopskim znakovima postoji nekoliko onih koji se ističu posebnom ljepotom
Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima
SUPER TRIK

Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima

Pohanje hrane u pećnici puno je ugodniji i lakši posao nego na tavi. Kuća ne smrdi toliko, ulje ne šprica po cijeloj kuhinji, treba ga manje, a ono što pripremite nije toliko masno