Lifestyle

Komentari 64

Quaden (9) čija je tuga ganula svijet: 'Najbolji dan u životu!'

Quaden (9) čija je tuga ganula svijet: 'Najbolji dan u životu!'

Devetogodišnji Australac koji je zbog patuljastog rasta žrtva bullyinga doživio je ostvarenje svoje velike želje - izašao je na teren sa svojom omiljenom ragbi momčadi

Quaden Bayles zauzeo je središnju pozornicu na velikom sportskom događaju, danima nakon što je svijet obišla potresna snimka njegove reakcije na bullying koji proživljava u školi, a snimila je njegova majka.

Devetogodišnji dječak, koji je i sam Aboridžin, izveo je autohtonu momčad ragbi lige na izložbenom meču u Queenslandu protiv novozelandskog Maora.

Quadenova majka rekla je da je oduvijek maštao o tome da postane zvijezda ragbi lige, prenosi BBC

'Najbolji dan u njegovom životu'

Slavne osobe pružile su svoju podršku, a stotine tisuća dolara od tada su prikupljene u sklopu kampanje za slanje Quadena u Disneyland. Ekipa Nacionalne ragbi lige Indigenous All Stars pozvala je Quadena da izvede momčad na teren na meču protiv maorske All Stars ekipe.

Quaden je ponosno prošetao držeći ruku kapetana Joela Thoa, i sam u njihovom dresu, kasnije rekavši da je to 'najbolji dan njegovog života'.

Koliko bullying utječe na Quadena, majka je otkrila u videu kojeg je snimila nakon što ga je pokupila iz škole, želeći upozoriti sve što žrtve vršnjačkog nasilja i njihovi roditelji proživljavaju te kako je nužno pozabaviti se tom temom puno više nego do sad.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci