Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Rad od kuće: Može i iz kreveta ili s kauča, ali uz puno kretanja

Rad od kuće: Može i iz kreveta ili s kauča, ali uz puno kretanja
1

Dok ljudi diljem svijeta rade od kuće u svojim improviziranim uredima, fizioterapeutkinja Claire Small smatra da ne postoji 'dobro ili loše držanje'. Radno mjesto treba biti udubno, a najvažnije se kretati

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Stomatolozi su objasnili kako brinuti o zubima u doba korone

Fizioterapeutkinja Claire Small iz Londona ističe da možete raditi bilo u krevetu, za radnim stolom ili na kauču ako vam je tako udobno.

Istaknula da je kretanje najvažnije i da pronađete razlog koji će vas natjerati da ustanete i prošetate. Dodala je i da jednostavno prilagođavanje zaslona laptopa može pomoći da izbjegnete bolove dok radite od kuće

Radno mjesto treba biti udobno

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nekima je rad za kuhinjskim stolom ili iz kauča super ideje, dok je drugima ta ideja užasna.  Claire savjetuje da radno mjesto treba biti udobno jer ćete tako biti najproduktivniji.

Young man using laptop while sitting in living room

- Najvažnije kod odabira kućnog radnog prostora su udobnost i varijabilnost. Istraživanja su pokazala da postoji slaba veza između 'lošeg držanja' i boli što znači da ne postoji 'idealno sjedenje'. Trebali biste raditi gdje se osjećate najudobnije i najproduktivnije - rekla je Claire i dodala da rad iz kreveta ili kauča nije štetan za nečije zdravlje ili držanje, ali samo ako je uravnotežen s kretanjem.

Najbolji način sjedenja

Stručnjaci kažu da vam ne trebaju skupe ili posebne stolice kako biste izbjegli neželjene bolove.

Kada doktoru: Imate vodoravne ili okomite nabore na noktima?
Kada doktoru: Imate vodoravne ili okomite nabore na noktima?

- Pronađite stolicu u kojoj se osjećate ugodno kada sjedite i ne brinite se da morate sjedite uspravno cijelo vrijeme. Najgora stvar koju možete učiniti je misliti da trebate održati određeni položaj cijelo vrijeme ili se samo kretati u granicama određenog prostora. - rekla je Claire.

Kretanje je najvažnije

Claire smatra da nema ispravnog ili pogrešnog držanja, ali upozorava da duže sjedenje u istom položaju može uzrokovati naprezanje i pritisak na mišiće.

- Kada postanemo manje fleksibilni u nekim područjima, počinjemo vršiti pritisak na te dijelove  tijela i smanjujemo protok krvi u naša tkiva. Sve to može dovesti do boli. Kretanje je najbolji lijek - kaže i dodaje da pronađete neki razlog za ustajanje, a to može biti da napravite sebi kavu, da obavite telefonski poziv ili slično. Napravite kratke vježbe i vratite se nazad na posao.

Podesite zaslon na laptopu

Jednostavno podešavanje visine ekrana prijenosnog računala može biti ključno za izbjegavanje bolova, tvrdi Claire.

- Neka vaše prijenosno računalo budu u položaju u kojem se ramena osjećaju opušteno i ugodno tako da možete vidjeti ekran - savjetuje.

Odvojite radno vrijeme od slobodnog

Claire savjetuje da radno vrijeme odvojite od obiteljskog kako ne biste morali neprekidno raditi ili imati osjećaj krivnje zbog pauza.

Rad od doma mogao bi postati normalan i nakon pandemije
Rad od doma mogao bi postati normalan i nakon pandemije

- Izbjegavajte raditi pauze sredinom dana da biste čitali knjigu ili gledali televiziju jer ćete imati osjećaj krivnje i nastaviti raditi u večernjim satima kada biste trebali provodite vrijeme sa svojom obitelji. Počnite radite u točno određeno vrijeme, napravite pauzu za ručak i dovršite posao - zaključuje Claire, a piše Daily Mail.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Pravilnim disanjem izbacujemo 70 posto toksina iz organizma

POGLEDAJTE VIDEO #ZAJEDNO24SATA sa glumicom Barbarom Rocco:

Pokretanje videa...

00:47

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'