Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

Razveli su se no planiraju dijete - da im kćer ne ostane jedinica

Razveli su se no planiraju dijete - da im kćer ne ostane jedinica

Belinda Hilyer (38) 20 godina je težila tome da postane mama. No kad su joj sa 16 godina rekli da neće moći zatrudnjeti zbog policističnih jajnika i cista na jajnicima, nikada nije to ni očekivala

VIDEO

Sredinom tridesetih Belinda je otkrila da ima vrlo male šanse putem umjetne oplodnje. Nakon osam mukotrpnih rundi, ona i tadašnji suprug David dobili su djevojčicu Maisey.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:06

- Bio je to najbolji osjećaj. Još uvijek je - kaže Belinda za Kidspot.

Kad je Maisey imala samo četiri mjeseca, Belinda i David znali su da im obitelj nije cjelovita te su se nadali da će svojoj djevojčici, koja sada ima 21 mjesec, dati brata ili sestru.

- Nisam postajala mlađa, pa nismo htjeli ni čekati - kaže Belinda.

Snovi su im se srušili kada nakon šest pokušaja umjetne oplodnje nijedno njezino jajašce se nije održalo na životu.

- Nit jedan pokušaj nije bio uspješan, što me nevjerojatno rastužilo. A nakon toga su mi rekli da sam ušla u ranu menopauzu - kaže Belinda.

Da bi Belinda imala bilo kakve šanse da rodi drugo dijete, trebala bi koristiti donatorsko jaje.

- Toliko sam to željela raditi sa svojim jajašcima, jer sam željela da Maisey ima brata i sestru s približno istim DNK, ali na kraju dana, morali smo prihvatiti da se to neće dogoditi - rekla je Belinda.

Par je donio odluku da se pridruži popisu davatelja jajnih stanica u svojoj IVF klinici, a šest mjeseci kasnije, u listopadu prošle godine, dobili su vijest koja je promijenila njihov život, a to je da su pronađeni potencijalni donatori.

Trebao je to biti nevjerojatno radostan dan, ali Belindu je taj dan samo rastužio. To je zato što su samo nekoliko mjeseci ranije ona i David prekinuli četverogodišnji brak.

Goran Vlaović i 17 godina mlađa misica Ivana dobili su djevojčicu
Goran Vlaović i 17 godina mlađa misica Ivana dobili su djevojčicu

Teška odluka

Unatoč teškim okolnostima, Belinda je željela nastaviti umjetnu oplodnju pomoću donatorske jajne stanice i Davidove sperme. Bila je spremna biti samohrana majka dvoje djece i više od svega je željela da njezin bivši bude djetetov otac, i u genetici i u njihovom svakodnevnom životu.

- On je divan otac kćerkici. I još uvijek ga volim, ali jednostavno ga ne volim na način da budem u braku s njim. Stvarno nije bilo oklijevanja - kaže Belinda.

Bojala se, međutim, da se David predomislio u želji za još jednim djetetom nakon razvoda.

- Neko sam vrijeme sjedila i plakala zbog toga jer sam znala koliko očajnički želim to dijete, ali mislila sam da će on reći ne - tvrdi.

Kad je Belinda stekla hrabrost da mu kaže radosnu vijest, Davidu su krenule teći suze.

- Nazvala sam ga i rekla: 'Što želiš učiniti s tim?', Prisjeća se Belinda. 

- Rekao mi je da još uvijek želi to i ako ja želim da će biti sretan. Pa sam rekla: 'Hajdemo to učiniti'. On isto želi da i naša kći ima braću i sestre jednako kao i ja. Oboje smo se složili da to što nismo zajedno ne znači da naša kći ne bi trebala odrasti s bratom ili sestrom - kaže Belinda.

Otkako su ponovno započeli postupak umjetne oplodnje krajem prošle godine, David i Belinda zajedno su putovali kroz naporan postupak izvan tjelesne oplodnje, svladavajući sve izazove koje je njihova nedavna razdvojenost dovela u njihovu vezu.

Dok je rađala bebu, dečko joj je pobjegao s njezinom majkom
Dok je rađala bebu, dečko joj je pobjegao s njezinom majkom

- Dolazio je na svaki sastanak i jednako je uzbuđen kao i ja. Sretan je i zbog mene i bila bi sretna kada bi s njim dijelila skrbništvo - kaže Belinda.

Njihov prvi krug oplodnje pomoću donatorske jajne stanice u studenom nije rezultirao trudnoćom.

Sada Belinda i David kreću u 15. krug, i po drugi put koriste donatorsko jaje. Do sada su na oplodnju potrošili oko 60.000 američkih dolara (376.200,84 kn).

- Kad god čujem da netko ne zatrudni postajem ljuta. Ovo nam je vjerojatno zadnja šansa. Samo trebam biti zahvalna što imam Maisey, i zaista jesam, jako jako - kaže Belinda, prenosi The Sun.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'