Lifestyle

Komentari 0

Razvijajte ljubav prema eurima

Razvijajte ljubav prema eurima

Početkom 2023. godine Hrvatska ulazi u eurozonu i nacionalnu valutu kunu će zamijeniti euro. Budući da eure još ne možemo trošiti u Hrvatskoj, ovo je pravo vrijeme za njihovu - štednju

Na Novu godinu slavi se Dan eura - onih novčića koji će zamijeniti kune. Hrvatska je u 'čekaonici' za ulazak u eurozonu, u kojoj smo ispunili sve uvjete i očekuje se da bismo 1. siječnja 2023. mogli uvesti euro i započeti s procesom zamjene valute koja je u opticaju, tako da se pridružimo europskim građanima koji plaće i mirovine dobivaju u eurima. 

POGLEDAJTE VIDEO: Što nas čeka nakon uvođenja eura

Da prvoga dana u godini ne bismo previše rastužili ljude, nećemo odmah preračunavati hrvatske plaće, mirovine i cijene pojedinih proizvoda u iznos u eurima. Za one koji imaju dovoljno živaca za suočavanje s brojkama istaknimo samo kako je određen i tečaj po kojem će se one mijenjati kad uđemo u eurozonu: Za jedan euro trebat će nam 7,53450 kuna. 

brojač novca

Dakle, eure još neko vrijeme trošimo samo u inozemstvu, a doma ih štedimo. Zato danas ne zaboravite zahvaliti ovoj europskoj valuti koja otvara sva vrata (barem su nas tako učili). Pošto je ‘visok’ datum i k tome još blagdan, mislite na euro kad ste već potrošili kune.

 

Najčitaniji članci