Lifestyle

Komentari 8

Recept bez mesa: Rigatoni sa pečenom cvjetačom i češnjakom

Recept bez mesa: Rigatoni sa pečenom cvjetačom i češnjakom

Ljudi najčešće rigatone pripremaju s mesnim okruglicama ili nekim gustim umakom. Ovaj recept, iako je malo duže pripreme, je jako ukusan, a može se jesti vruće ili hladno

Sastojci:

Marko Mrkonjić/Pixsell

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220°C. Odrežite vrh glavice češnjaka tako da vrhovi svih češnja češnjaka budu otvoreni. Prelijte s 1 žličicom maslinova ulja i malo posolite. Zamotajte u aluminijsku foliju i pecite dok ne pozlati, oko 45 minuta. Ostavite mjesta u pećnici za protvan s cvjetačom koji će se peći istovremeno s češnjakom. Kad je gotovo, otvorite foliju i ostavite da se češnjak ohladi.

Na velikom protvanu pomiješajte cvjetaču s 1 žlicom ulja, soli, paprom i crvenom paprikom i ravnomjerno rasporedite. Dodajte u pećnicu u kojoj već pečete češnjak i sve zajedno pecite u pećnici oko 30 minuta.

U velikom loncu s kipućom slanom vodom skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju do al dente. Uzmite 1/2 šalice vode za tjesteninu, a zatim ju ocijedite.

'Iscijedite' režnjeve češnjaka u malu zdjelicu i zgnječite ih vilicom u hrapavu pastu.

U loncu u kojem se kuhala tjestenina, dodajte protisnuti češnjak, vodu za tjesteninu koju ste prelili u šalicu i parmezan. Miješajte da se sir uglavnom otopi i ravnomjerno rasporedite češnjak. Dodajte tjesteninu i sve dobro promiješajte. Dodajte preostale 2 žlice ulja i limunov sok te začinite s još soli, papra i pahuljicama crvene paprike. Ubacite pečenu cvjetaču.

Za posluživanje ukrasite prženim orasima i pospite s malo parmezana.

Najčitaniji članci