Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Recept bez mesa: Rigatoni sa pečenom cvjetačom i češnjakom

Recept bez mesa: Rigatoni sa pečenom cvjetačom i češnjakom

Ljudi najčešće rigatone pripremaju s mesnim okruglicama ili nekim gustim umakom. Ovaj recept, iako je malo duže pripreme, je jako ukusan, a može se jesti vruće ili hladno

Sastojci:

  • 500 g rigatoni tjestenine
  • 1 velika glavica cvjetače, narezana na cvjetiće
  • 1 glavica češnjaka
  • 3 jušne žlice plus 1 čajna žličica maslinovog ulja
  • sol
  • mljeveni crni papar
  • zdrobljene pahuljice crvene paprike
  • 60 gr parmezana, plus još malo za posluživanje
  • sok od 1/2 limuna
  • listići bosiljka za ukras
Marko Mrkonjić/Pixsell

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220°C. Odrežite vrh glavice češnjaka tako da vrhovi svih češnja češnjaka budu otvoreni. Prelijte s 1 žličicom maslinova ulja i malo posolite. Zamotajte u aluminijsku foliju i pecite dok ne pozlati, oko 45 minuta. Ostavite mjesta u pećnici za protvan s cvjetačom koji će se peći istovremeno s češnjakom. Kad je gotovo, otvorite foliju i ostavite da se češnjak ohladi.

Na velikom protvanu pomiješajte cvjetaču s 1 žlicom ulja, soli, paprom i crvenom paprikom i ravnomjerno rasporedite. Dodajte u pećnicu u kojoj već pečete češnjak i sve zajedno pecite u pećnici oko 30 minuta.

Kraljica zimskog stola: Korak po korak recept za ukusnu sarmu
Kraljica zimskog stola: Korak po korak recept za ukusnu sarmu

U velikom loncu s kipućom slanom vodom skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju do al dente. Uzmite 1/2 šalice vode za tjesteninu, a zatim ju ocijedite.

'Iscijedite' režnjeve češnjaka u malu zdjelicu i zgnječite ih vilicom u hrapavu pastu.

Top recepti za kuhano vino: Od čokoladnog do skandinavskog
Top recepti za kuhano vino: Od čokoladnog do skandinavskog

U loncu u kojem se kuhala tjestenina, dodajte protisnuti češnjak, vodu za tjesteninu koju ste prelili u šalicu i parmezan. Miješajte da se sir uglavnom otopi i ravnomjerno rasporedite češnjak. Dodajte tjesteninu i sve dobro promiješajte. Dodajte preostale 2 žlice ulja i limunov sok te začinite s još soli, papra i pahuljicama crvene paprike. Ubacite pečenu cvjetaču.

Za posluživanje ukrasite prženim orasima i pospite s malo parmezana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 8
Kristijan Iličić: Na Maliju sam ležao 50 sati pokriven u jednom čamcu, skrivao se od terorista
EKSKLUZIVAN INTERVJU ZA 24SATA

Kristijan Iličić: Na Maliju sam ležao 50 sati pokriven u jednom čamcu, skrivao se od terorista

Poznati travel influencer prvi je Hrvat koji je proputovao svih 197. država svijeta. Šri Lanka mu je bila posljednja na listi, otkriva nam u koju se zemlju ne bi vraćao, koja mu je najdraža, ali i kako je sve krenulo