Lifestyle

Komentari 2

Recept Marka Palfija za super sendvič s lungićem i gljivama

Recept Marka Palfija za super sendvič s lungićem i gljivama

Baguette grilamo na roštilju pa namažemo češnjakom. Stavljamo duxelles od gljiva pa meso, umak i rikulu na kraju. Guštaj u ručku, a potom svrati na Jarun!

Chill&Grill festival najprije je putovao Hrvatskom, a ovih se dana udomaćio na zagrebačkom Jarunu. Do 4. srpnja tamo te čeka više od 100 sati zabave uz klopu, cugu i neprekinuti slijed dobre glazbe. Tijekom dana pozornicu preuzimaju renomirani chefovi, uvijek spremni udijeliti pokoji savjet - i servirati degustacijske porcije odličnih jela. Raspored događaja prati ovdje

Prvi je bio povratnik Marko Palfi, koji je i proteklih godina kuhao za posjetitelje Chill&Grilla. Chef Palfi pripremao je bogati sendvič s lungićem, šampinjonima i rikulom. Taj nam se sendvič učinio idealnim jelom pa ti prenosimo recept...

Sastojci: 1 baguette 200 g lungića 100 g šampinjona  50 ml vrhnja za kuhanje  1 luk 2 režnja češnjaka 20 g maslaca 20 g peršina 25 g BBQ umaka 30 g rikule Sastojci za marinadu za lungić: maslinovo ulje, sol, papar, senf, timijan, crvena paprika.

Priprema: Šampinjone narežemo na kriške, luk na kockice i češnjak na listiće. Stavimo na maslac dinstati luk, pa dodamo češnjak, gljive i sotiramo na srednjoj vatri cca 15 minuta, dok sva tekućina ne izađe iz gljiva i počnu dobivat lijepu boju. Dodajemo vrhnje za kuhanje, sol, papar i timijan pa kuhamo daljnjih 10-ak minuta.

Dobivena smjesa zove se duxelles od gljiva. Lungić mariniramo u soli, papru, maslinovu ulju, timijanu i senfu pa pečemo na roštilju da bude pečen medium. Ostavimo ga da odmori pa režemo na kriške. Pomiješamo majonezu i bbq umak u omjeru 1/1.

Baguette grilamo na roštilju pa namažemo češnjakom. Stavljamo duxelles od gljiva pa meso, umak i rikulu na kraju. Guštaj u ručku, a potom svrati na Jarun! Provjeri što te danas očekuje.

Najčitaniji članci