Lifestyle

Komentari 1

Recept za punjene paprike s jajima, krumpirom i gljivama

Recept za punjene paprike s jajima, krumpirom i gljivama

Ako volite paprike i trebam vam brzi prilog za ručak, napravite punjene paprike s jajima, krumpirom i gljivama. Super stvar kod ovog recepta je to što možete mijenjati sastojke ako vam neki ne odgovara

TikTok je u zadnje vrijeme pun brzih i finih recepta. Primjerice, nedavno je veliku pažnju javnosti privukla feta tjestenina ili pečena zobena kaša, a u zadnje vrijeme je jako popularna i punjena paprika. Ovaj vegetarijanski recept postao je viralan upravo zbog svoje jednostavne pripreme, a uz to je i vrlo hranjiv te prilagodljiv vašem ukusu.

POGLEDAJTE VIDEO: Sve o jajima

U nastavku pogledajte recept za punjene paprike s jajima, krumpirom i gljivama. Vi slobodno možete dodati ili izbaciti namirnice, ovisno o vašim preferencijama.

Sastojci:

Upute:

Zagrijte pećnicu na 175°C stupnjeva. Polovice paprike rasporedite u posudu za pečenje. Dodajte jednu šalicu vode na dno posude. Pokrijte folijom i pecite u zagrijanoj pećnici 10 do 15 minuta. U međuvremenu napravite nadjev od krumpira, odnosno naribajte ga. Zatim zagrijte tavu na jakoj vatri s dvije žlice maslinovog ulja. Dodajte gljive i pecite ih dok lijepo ne porumene. Posolite te izvadite iz tave.

Smanjite vatru na srednje jaku. U tavu dodajte još dvije žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Kad ulje krenete krčkati, ali se ne dimi (što će biti brzo), dodajte luk i krumpir. Začinite solju i paprom te začinima. Pecite uz redovito miješanje pet minuta. Dodajte češnjak i nastavite kuhati na srednje jakoj vatri uz redovito miješanje dok krumpir ne omekša, oko pet do sedam minuta.

Sada krumpiru dodajte gljive, rajčicu i peršin. Miješajte dok se se sjedini. Maknite s vatre. Izvadite polovice paprika iz pećnice (ne bacajte vodu). U svaku papriku stavite nadjev od krumpira otprilike tako da popunite 3/4 paprike. Nakon toga pažljivo stavite po jedno jaje u svaku papriku preko nadjeva od krumpira.

Pokrijte sve to aluminijskom folijom, ali pazite da se folija ne zalijepi za jaja. Pecite u zagrijanoj pećnici 18 do 20 minuta ili dok jaja ne omekšaju (možete duže ako volite tvrđa jaja). Poslužite odmah, piše Real Simple.

Najčitaniji članci