Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Recepti vrhunskih chefova za 3 jela čiji okus nećete zaboraviti

Fuliranje na moru održava se u The Garden Resortu u Tisnom od 1. do 4. kolovoza, a ljubitelji slasnih delicija četiri dana će moći uživati u brojnim jelima vrhunskih hrvatskih chefova...

VIDEO

Fuliranje na moru svoje prvo izdanje predstavlja s moćnim glazbenim, ali i gastro line up-om. Održava se u The Garden Resortu u Tisnom od 1. do 4. kolovoza, a osim 12 sjajnih bendova i glazbenika popis gastro headlinera jednako je moćan. Tako će publika Fuliranja na moru guštati u delicijama vrsnih dalmatinskih konoba i chefova.

Konobu Boba predstavit će njen chef Vjeko Bašić, kojeg je 2018. godine prestižni svjetski poznati vodič Gault&Millau proglasio Chefom godine. Na „to eat“ listu obavezno treba staviti njegove arancine od sušene ribe i šalšu od pomidora. 

Ante Božikov, chef poznate kornatske konobe Opat, kuhao je za brojna slavna i zahtjevna svjetska nepca pa ne treba sumnjati da će i Fuliranti u Tisnom guštati u njegovoj focacci s maslinama, sabljarkom, mariniranim koromačem i dressingom od gorušice i agruma. 

Ljubitelji ribljeg menija ne bi smjeli preskočiti ni deliciju restorana Prova koji će samo za publiku Fuliranja na moru servirati 'Šampjera na kraju sela s finom kremom od ljubičastog batata'. 

Za one koji ribu radije vide u moru nego na stolu, konoba Tereža će servirati 'kornatsku janjetinu s bižima',  tradicionalno jelo ovoga kraja, a najpoznatiji čuvar gastro tradicije skradinskoga kraja, Ante Pižić, pripremat će posebnu gastro atrakciju - autentični skradinski rižot, kojeg je u planetarno popularnoj seriji 'No Reservations' globalno promovirao i Anthony Bourdain.

Najbrži ljetni ručak: Recepti za fine salate - od tune, piletine...
Najbrži ljetni ručak: Recepti za fine salate - od tune, piletine...

Fuliranje, pa ni ono „na moru“ ne može proći bez sjajne ponude burgera, a za nju će se u Tisnom pobrinuti chef Marko Palfi iz Gardena. Brojna gladna usta i oči uživat će i u njegovim gastro kombinacijama s piletinom i svinjetinom, a posebnu pažnju posvetit će i vege gurmanima za koje će kreirati vege delicije, kojima će dodati paletu svih boja i okusa zdravih smoothieja. 

Fuliranje na moru, osim četverodnevnih, festivalskih, nudi i jednodnevne ulaznice. Pretprodajne cijene od 430 kuna za festivalsku, tj. 130 kuna za jednodnevnu ulaznicu vrijede do 1.8., a potom rastu na 480 kuna, tj. 160 kuna.

Arancini od sušene ribe i šalša od pomidora - konoba Boba

SASTOJCI: 700 g suhe ribe, 150 g kapule, 70 g češnjaka, 200 ml maslinovog ulja, čajna žličica koncentrata od rajčice, sol, papar, 200 ml polusuhog vina, riblji temeljac, 200 g riže peršin, timijan, bosiljak, 1000 g pomidore (šljivarice)

PRIPREMA: Namočite suhu ribu (morski pas, tabinja, oslić) preko noći. Nakon toga blanširajte u kipućoj vodi. Odvojite meso od kostiju. Na maslinovom ulju zažutite ljutiku, dodajte suhu ribu i koncentrat od rajčice te malo krumpira na kockice, podlijte ribljim temeljcem, posolite i popaprite pa kuhajte pola sata. Pri kraju dodajte polusuho vino.

Kornatska janjetina s bižima - konoba Tereža

PRIPREMA: Dinstajte luk dok malo ne umre (ne požuti). Onda mu dodajte meso. Meso dinstajte s lukom, potom dodajte biže i malo rajčice. Začinite solju, paprom, lovorom i ružmarinom. Sve kuhajte oko sat, sati i pol.

Poke bowl - toplo/hladna salata by: Marko Palfi, Garden Bar&Kitchen

SASTOJCI: 400 g svježe tune, svježi chilli, 10 g đumbira, 2 režnja češnjaka, 40 ml soja sosa, 10 ml rižinog octa, 120 ml sezamovog ulja, 50 g sezama, 200 g mladog luka, 100 g basmati riže, 2 avokada, 200 g klica graška, 200 g mrkve, 200 g rotkvica 

RECEPT: Narežite svježi file tune na kockice 1/2 cm x 1/2 cm, stavite u blender đumbir, chilli, češnjak, soja sos, ulje sezama, rižin ocat, izblendajte u marinadu, začinite kockice tune, dodajte sitno sjeckani mladi luk i tostirani sezam. Ostavite u hladnjaku da se marinira minimalno dva sata. Skuhajte basmati rižu u kuhalu za rižu, narežite povrće - mrkvu, rotkvice, avokado i klice i slažite u posudu poke bowl tako da stavite riža na dno, povrće na rižu i mariniranu tuna na povrće. Ostavite dio marinade i njom začinite poke bowl.

NEUSPJEŠNE VEZE: Ovi horoskopski znakovi su najgori parovi

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'