Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Recepti za kolače koji se ne peku, brzo su gotovi i jako fini

Recepti za kolače koji se ne peku, brzo su gotovi i jako fini

Ukoliko nemate vremena za pripremu prhkog tijesta, napravite brzinsku podlogu od usitnjenih keksa. Premažite je omiljenom kremom i dodajte čokoladu, lješnjake, limun... Donosimo vam 5 odličnih recepata

VIDEO

Kolači koji se ne peku su savršeno rješenje kad vam se jede nešto slatko ili vam dolaze gosti koji su se najavili u zadnji tren. Lako ih je napraviti, a uz to imate mogućnost poigrati se sa svakim receptom i dodati nešto svoje.

POGLEDAJTE VIDEO: Savjeti za pripremu slastica od dizanog tijesta

Pokretanje videa...

Trikovi za dizano tijesto 00:34

Donosimo pet recepata:

Pita s ricottom i vanilijom 

Sastojci: 

podloga: 250 g integralnih keksa, 120 g otopljenog maslaca, 20 g šećera, žlica smeđeg šećera
nadjev: 80 g smeđeg šećera, 2 lista želatine, žličica arome vanilije, 500 g ricotta sira, 100 g bijele čokolade, žlica meda

Priprema: Kalup za tart premažite maslacem i pospite žlicom smeđeg šećera. Od usitnjenih integralnih keksa, maslaca i šećera pripremite mrvičastu podlogu, pa je utisnite na dno i rubove kalupa za tart. Stavite u hladnjak.

Želatinu namočite prema uputama na vrećici. Ricottu, vaniliju, šećer i med izmiksajte. Umiješate otopljenu želatinu i smjesu stavite na podlogu od keksa. Stavite u hladnjak dok se ne stisne i ukrasite bobičastim voćem.

24 recepta uz koje nećete dugo stajati uz štednjak: Brzi kolač od keksa, šarene lazanje, okruglice
24 recepta uz koje nećete dugo stajati uz štednjak: Brzi kolač od keksa, šarene lazanje, okruglice

Krostata s bundevom i sirom 

Sastojci:

podloga:  250 g keksa, 120 g maslaca, 60 g šećera u prahu, 90 g sjeckanih badema
nadjev: 600 g bundeve, malo mlijeka, 175 g smeđeg šećera, vrećica mljevene želatine, žličica cimeta u prahu, 100 g krem sira, pola žličice đumbira, pola žličice klinčica, 150 g čokolade, 2 žlice maslaca

Priprema: Bundevu narežite na kocke i pirjajte na laganoj vatri oko 25 minuta, po potrebi dolijevajući malo mlijeka. Za koru pomiješajte kekse, otopljeni maslac, šećer i bademe, pa sve ravnomjerno utisnite na dno i stijenke kalupa.

Ohladite izradite komade bundeve u pire. Želatinu pripremite prema uputama na vrećici pa umiješajte u pire. Pomiješajte ga sa sirom, šećerom, cimetom, đumbirom i klinčićem.

Na podlogu posložite pripremljeni nadjev od bundeve. Na pari rastopite kocke čokolade i maslaca. Izlijte glazuru preko nadjeva i stavite u hladnjak na nekoliko sati. 

Tart s narom i limunom

Sastojci:

podloga: 150 ml slatkog vrhnja za šlag, 300 g mljevenih keksa, 60 g šećera u prahu, 4 žlice čokolade u prahu, dl mineralne vode
nadjev: 150 g tamne čokolade, 6 žlice slatkog vrhnja
preljev: 20 g maslaca, 200 g šećera u prahu, 1⁄2 dl soka od limuna, ribana limunova korica, nar

Priprema: Kalup za tart obložite papirom za pečenje. Miješalicom istucite vrhnje, šećer, čokoladu u prahu i mineralnu vodu u čvrstu smjesu. Dodajte kekse, dobro promiješajte i smjesom prekrijte dno kalupa za tart.

Razlomite čokoladu na kocke i umiješajte u vruće slatko vrhnje te miješajte dok se ne rastopi. Izlijte je u ohlađenu podlogu i ostavite da se stisne.

Izmiksajte omekšani maslac, limunov sok, ribanu koricu i šećer u prahu. Prelijte glazuru po stisnutoj čokoladi i pospite očišćenim narom. Stavite u hladnjak dok se tart ne stisne.

Brzi kolačići: Uključite klince u izradu ovih lakih i zabavnih kolačića s finim okusom manga
Brzi kolačići: Uključite klince u izradu ovih lakih i zabavnih kolačića s finim okusom manga

Pita od bijele čokolade i krokanta

Sastojci:

podloga: 150 g keksa, 50 g zobenih pahuljica, 60 g otopljenog maslaca, 2 žlice šećera, 4,3 dl vrhnja, 180 g bijele čokolade
krokant: 30 g blanširanih lješnjaka, 50 g oraha, 220 g šećera, žličica cimeta

Priprema: Lješnjake i orahe krupno nasjeckajte i prepecite na tavi dok ne dobiju zlatnu boju. Obložite protvan papirom za pečenje.

U posudu s debljim dnom stavite šećer te zagrijavajte dok se ne rastopi i potamni. Dodajte orašaste plodove i cimet. Izlijte u pripremljeni protvan u tankom sloju. Kad se stisne, izlomite i stavite sa strane.

U multipraktiku izmiksajte kekse sa zobenim pahuljicama te pomiješajte sa šećerom i maslacem. Utisnite mrvičastu smjesu u kalup za tart.

Ugrijte vrhnje do vrenja i maknite s vatre. Izlijte ga po kockama bijele čokolade i miješajte dok se ne rastopi. Nadjev izlijte po tijestu, posložite krokant i stavite u hladnjak na nekoliko sati da se dobro stisne.

Desert s lješnjacima 

Sastojci:

podloga: 200 g smeđeg šećera. 200 g čokolade za kuhanje, 200 g lješnjaka, 2 žumanjka
nadjev: 300 g čokolade za kuhanje, 1,25 dl mlijeka, 6 jaja, 75 g šećera u prahu, 1,8 dl vrhnja, 1/2 žličice vinskog praška za pecivo, 2 žlice šećera, mljeveni lješnjaci i ribana čokolada za ukrašavanje

Priprema: U zdjelu stavite šećer i dl vode. Karamelizirajte šećer dok ne posmeđi pa dodajte čokoladu i prokuhajte. Umiješajte mljevene lješnjake i maknite s vatre.

Promiješajte u vruću smjesu žumanjke, malo ohladite, pa utisnite u okrugli kalup obložen papirom za pečenje. Stavite kalup s podlogom u hladnjak. Na pari rastopite čokoladu i mlijeko. U drugoj posudi na pari umutite i skuhajte žumanjke i šećer pa dodajte rastopljenu čokoladu.

Miješajte i kuhajte dok se ne zgusne. Potopite je u ledenu vodu i miješajte dok se ne ohladi. Istucite vrhnje i dodajte čokoladnoj smjesi. Bjelanjke, prašak za pecivo i šećer istucite u čvrsti snijeg te umiješajte u čokoladnu pjenu. Namažite je na ohlađeno tijesto i stavite u hladnjak na nekoliko sati. Pospite pitu je lješnjacima i ribanom čokoladom.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti
OD 28.4. DO 4. 5. 2024.

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti

Osamljene Djevice će biti nagrađene pojavom srodne duše koja će samozatajno osvojiti njihova srca. Strijelac će se suočiti s neplaniranim obavezama i povećanom odgovornošću

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?
25 PITANJA

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...
Praznik rada bio je prilika da se na livadi 'okrene' janje, okupi obitelj i prijatelje na druženje...
kako se slavio 1. maj

Praznik rada bio je prilika da se na livadi 'okrene' janje, okupi obitelj i prijatelje na druženje...

Evo zašto je 1. maj proglašen Međunarodnim praznikom rada i kako su ga ljudi nekada slavili: Do 50-ih godina u prvom planu bile su parole za bolji život radnika i izgradnju zemlje, a otad postaje prilika za obiteljsko druženje uz roštilj, janjca na ražnju, karte i smijeh