Lifestyle

Komentari 0

Reciklirajte traperice jer tako štedite vodu i pomažete okolišu

Reciklirajte traperice jer tako štedite vodu i pomažete okolišu

Traperice se proizvode od pamuka, a za pamuk uzgojen na plantažama troši se 25.000 litara vode po kili, što jedan Europljanin potroši u 100 dana. Zato ih ne bacajte, nego odnesite u reciklažna dvorišta

Također, postoji veliki broj vrlo zanimljivih i korisnih stvari koje se mogu napraviti od nepotrebne traper odjeće. Prednosti trapera su i ekološka prihvatljivost i prirodnost. Ovaj materijal uglavnom ne sadrži štetnu sintetiku i ne šteti okolišu. Možete iskoristiti sve dijelove traperica na različite načine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ovo su neki od prijedloga:

Traper torba

Od starih traperica možete napraviti različite vrste torbi. Od jednostavnih koje možete koristiti za odlazak u dućan, malih ruksaka ili većih torbi,  onih sa raznim ukrasima i dodacima, mogućnosti su bezbrojne.

Kratke hlače ili suknja

Traperice treba samo odrezati na duljinu koju želite, malo razbarušiti rubove i to je to. Ako ih želite učiniti malo zanimljivim možete dodati razne detaljem naljepnice ili resice. Što se tiče suknje, ona je malo zahtjevnija, ali uz pomoć mnogih tutorijala možete se snaći.

DPA/Pixsell

Košare od trapera

Jako su praktične i odlične za organizaciju. Super su za držanje kućanskih potrepština, organizirati donje rublje, čarape ili ih koristiti za igračke ili prljavi veš.

 

Najčitaniji članci