Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Redoviti zdravstveni pregledi često mogu biti spasonosni

Redoviti zdravstveni pregledi često mogu biti spasonosni
3

Svjetski dan zdravlja jedinstvena je i izvrsna prilika da se zapitate kada ste zadnji puta bili na zdravstvenom pregledu. Redoviti pregledi često mogu biti spasonosni

VIDEO

Svjetski dan zdravlja jedinstvena je i izvrsna prilika da se zapitate kada ste zadnji puta bili na zdravstvenom pregledu. Redoviti pregledi često mogu biti spasonosni, ali i poticaj da vlastitom tijelu priuštite najbolju skrb.

Hrvatska je pri dnu ljestvice zemalja kada je tjelesna aktivnost građana u pitanju. Poznat je podatak kako nas više od 65 % nije aktivno, a čak će 92 – 95 % adolescenata zbog nedovoljne aktivnosti, u budućnosti vjerojatno patiti od ozbiljnih zdravstvenih tegoba uzrokovanih nedovoljnim kretanjem. Ove statistike pokazuju i govore kako već danas treba početi mijenjati životne navike.

Aktivnu brigu za vlastito zdravlje možete započeti pregledom u zdravstvenoj ustanovi Vaš Pregled za medicinu rada i sporta, kojim ćete dobiti analizu zdravstvenog stanja, kao i individualne smjernice i savjete za očuvanje i unapređenje vlastitog zdravlja.

Brojne osobe iz društvenog života Hrvatske, među kojima su hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Perišić, hokejaš KHL Medveščak Tom Zanoški, olimpijac Damir Martin, nogometaš Hillel Soudani, vaterpolo legenda Dubravko Šimenc, modna dizajnerica Aleksandra Dojčinović, glazbenica Lana Jurčević te brojni drugi, posjetili su novootvorenu zdravstvenu ustanovu Vaš Pregled za medicinu rada i sporta u Trpinjskoj cesti 9, u Zagrebu, kako bi provjerili zdravstveno stanje vlastitog organizma.

U zdravstvenoj ustanovi Vaš Pregled, savjete i preglede pruža stručni tim pod vodstvom ravnatelja doc.dr.sc. Tomislava Madžara, dr. med., koji je dugogodišnji liječnik Hrvatske nogometne i rukometne reprezentacije, trenutno na funkciji posebnog savjetnika Predsjednice RH za zdravstvo i sport.

Svjetski dan zdravlja održava se od davne 1950. godine, a ovog proljeća neka bude poticaj i vama za odlazak na redovite zdravstvene preglede. Ovogodišnje obilježavanje Svjetskog dana zdravlja posvećeno je problemu depresije te opasnih psiholoških stanja koje često zanemarujemo.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Vrijeme idealno za roštiljanje: 12 recepata, ideje za marinade i top trikovi roštilj majstora
JEDITE KAO KRALJ

Vrijeme idealno za roštiljanje: 12 recepata, ideje za marinade i top trikovi roštilj majstora

Ne okrećite meso svakih nekoliko minuta. Svaki puta kada odrezak okrenete na roštilju, s njega kapaju sokovi koji ga čine sočnim, a odlučite li se za pripremu ribe, napunite je ružmarinom, origanom i kaduljom
Tajna dobrog vođenja ljubavi ne krije se u mnoštvu centimetara
VIŠE UŽITKA

Tajna dobrog vođenja ljubavi ne krije se u mnoštvu centimetara

Malo je muškaraca koji u erekciji ne mogu doseći veličinu dovoljnu da zadovolji svaku ženu, dok oni koji sumnjaju u veličinu svog alata mogu razvijati druge prednosti i vještine, kažu stručnjaci