Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
9 komentara

Ribafish tražio blago s djecom, bila je to omiljena Rokova igra

Jučer je osvojio i 15. otok, Drvenik Veli, gdje se danas, unatoč lošem vremenu, na druženju odazvalo puno djece pa i odraslih. Ostala su mu još samo dva otoka do kraja prve faze projekta RokOtok

Foto: Privatni album
9 komentara

Druženje se jutros zbog lošeg vremena održalo u zatvorenom prostoru iznad pošte, umjesto na glavnoj plaži u uvali Drvenik Veli. Međutim, to nije spriječilo djecu i odrasle da upoznaju ovog hrabrog oca. 

POGLEDAJTE VIDEO:

U ispunjenoj prostoriji, dočekan je velikim pljeskom. Ribafish, koji je inače i profesor geografije, s djecom je pričao o ekologiji, avanturama, ali i zanimljivostima i ljepotama naših otoka. 

BLIŽI SE KRAJ Pao i 15. otok: Ribafish i Dina Levačić osvojili su Drvenik Veli

- Svi mi koji dođemo iz  Zagrebe ili iz drugih mjesta, na tjedan dana ili mjesec dana, kao turisti, ljuti smo možda zato što nema interneta i onda se vratimo u Zagreb i mislimo da ovdje tijekom cijele godine nitko ništa ne radi, da svi žive samo od furešti i da se u principu to samo od sebe nekako održava. Ali, u principu, istina je jako jako drugačija i kao netko tko ima roditelje na otoku, na Korčuli, htio bih pohvaliti i divim se svim ljudima koji cijele godine žive na otocima - rekao je Ribafish koji je djeci nakon toga pročitao neke odlomke iz svoje knjige i upozorio ih da knjigu ne čitaju sami.

 

Posted by RokOtok on Sunday, July 28, 2019

- Knjiga nije napisana za djecu nego za djecu i roditelje. Zamolite mamu i tatu, baku ili djeda, uglavnom nekog starijeg od 25 godina, da vam prije spavanja pročita jedno poglavlje, kako bi vam pojasnili neke stvari - istaknuo je Ribafish koji je djeci na kraju druženja poklonio ovu knjigu koja nosi ime po ovom predivnom projektu.

DOČEK NA BRAČU Ribafish je zaboravio slabost i umor kada je vidio mališane

Kao i svako druženje, i ovo je završilo potragom za blagom, jednom od omiljenih Rokovih igara. Ako se, jednom je prilikom rekao Ribafish, djeca na barem kratko vrijeme maknu od ekrana, dobro zabave te navečer prije spavanja pročitaju barem jedno poglavlje knjige i zaspu u zagrljaju svojih roditelja - projekt je uspio, a kraj prve faze projekta sve je bliži.

 

Posted by RokOtok on Sunday, July 28, 2019

Još su mu samo dva otoka ostala do kraja prve faze projekta RokOtok. Uz sjajno vrijeme, mirno more, divan ispraćaj iz Maslinice i Šolte i uz malo umora, jučer je u društvu naše poznate plivačice Dine Levačić i još šest plivača osvojio 15. od 50 otoka, Drvenik Veli. 

Foto: RokOtok

Ostali su mu još Drvenik Mali i Čiovo

Danas je dan odmora, a već sutra na redu je Drvenik Mali. U osvajanje ove dionice od 1500 metara, kreće, ako sve bude išlo po planu, u 08:00 sati. A, u utorak na Čiovu se očekuje proslava velikog finala ove čudesne priče.

Veli Drvenik osvojen sa Solte u drustvu Dine, Sime i jos sestoro plivaca za manje od sat vremena! Hvala ekipi plivaca,...

Posted by RokOtok on Saturday, July 27, 2019

Novinar, gastrobloger, avanturist za cilj ima plivanjem povezati 50 nastanjenih otoka, u spomen na svog preminulog sina Roka. Svoj projekt života nazvao je RokOtok i podijelio ga je u tri faze. U svakoj će plivati do 17 otoka. RokOtok je nastao u spomen na dječaka koji je sa svojim ocem isplanirao upoznati i obići sve hrvatske otoke, ali je avantura naglo prekinuta u njegovoj dvanaestoj godini.

Pogledajte priču o Ribafishu, roditeljskoj ljubavi i Jadranu

Otac je odlučio nastaviti njihovu avanturu te u nju uključiti drugu djecu i roditelje. Cilj je podići svijest o važnosti vremena koje roditelji, kroz sport, druženje i učenje provode s djecom te razvijati i poticati dječju radoznalost i istraživački duh. Najviše od svega, cilj je da se djeca odmaknu od ekrana te da roditelji i djeca što kvalitetnije provedu zajedničko vrijeme

 

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message