Obavijesti

Lifestyle

Komentari 15

Ribafish završio drugi RokOtok: 'Puknule su me suze i debela tuga, nema Roka da ga zagrlim'

Ribafish završio drugi RokOtok: 'Puknule su me suze i debela tuga, nema Roka da ga zagrlim'
1

Posljednja mu je dionica bila najteža, kako fizički tako i emocionalno, no savladao je bol i zastavu postavio na Kornatu. Iako je na početku ovogodišnjeg RokOtoka bio na 60 posto spreme, sve je otplivao po planu

VIDEO

Bilo je teško za voziti između plićaka, još teže za pratiti nas troje u moru pa smo ‘izvadili’ najsporijeg Žareta i sprintamo do milju udaljenog Kornata.

POGLEDAJTE VIDEO: Rokotok 2019.

Pokretanje videa...

01:21

Nema djece pa nema ni dočeka, zapiknuli smo zastavu, slikali se, a mene puknule suze i duboka debela tuga jer nema Roka da ga zagrlim i puštam da me potapa, a onda ga bacam u more, opet i opet. Vratili smo se na brod i putujemo dalje, emotivno opisuje Domagoj Jakopović Ribafish dojmove s posljednje dionice ovogodišnjeg projekta RokOtok, koju je otplivao od Dugog Otoka do Kornata.

Prije te dionice duge dva kilometra, svladao ga je umor i neka praznina, priznaje, no sve su popravili dobri domaćini na Dugom Otoku.

Domagoj Jakopović Ribafish stigao je sa svojim projektom #RokOtok u zadarski arhipelag

- Iskoristili smo dan prije toga, nakon sjajnog druženja na divnom Velom ratu, za putovanje na drugu stranu Dugog otoka u Sali, obrok u Garofulu uz izvrsno meso i ćevape, razgled najljepše otočke knjižnice i općenito zujanje po mirnom i ugodnom mjestu gdje su sve kuće nekako velike - kaže Riba.

Ipak, trebalo je svladati i zadnji otok. Unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima i nemirnom moru, krenuli su oko pet ujutro.

- Puhalo je jako jugo i valovi su se dizali do metra. Malo nas je bilo strah, ali na kraju je sve dobro ispalo - kaže nam Riba ponosno. Osvojio je tako i posljednji, sedamnaesti otok u drugoj od tri etape RokOtoka u okviru kojeg plivanjem spaja otoke, u spomen na svog sina Roka.

Ribafish je ove godine počeo plivati 3. srpnja, skokom u more sa šibenske Brodarice, nakon što je u veljači bio na operaciji bruha, ali i nakon što je u travnju prebolio koronu. Osim što je sve to ostavilo traga na njegovoj fizičkoj spremi, zbog iscrpljenosti je s treninzima krenuo kasnije nego je planirao, tako da je osjećao 60 posto spreme koju je imao u prvoj fazi projekta.

- Kad plivam, on je sa mnom i tako je lakše. RokOtok je posvećen mom sinu Roku i kad tijelo više ne može i kad mozak više ne može, tu su emocije, plivam za njega. Obećao sam mu da ćemo obići svih 50 otoka zajedno i ovime pokušavam ispuniti to obećanje - rekao je Domagoj Jakopović Ribafish početkom srpnja.

Domagoj Jakopović Ribafish stigao je sa svojim projektom #RokOtok u zadarski arhipelag
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa