Lifestyle

Komentari 1

Riješite se prhuti, masne kose ili manjka sjaja uz eterična ulja

Riješite se prhuti, masne kose ili manjka sjaja uz eterična ulja

Ako niste zadovoljni izgledom svoje kose probajte masažu vlasišta baznim eteričnim uljima koja potiče cirkulaciju, jača je i smanjuje ispadanje vlasi, a uz prava ulja kosa se manje prhuta, masti ili isušuje

Masiranje vlasišta preporučuje se od jedanput na tjedan do jedanput u dva tjedna kako bi se poboljšala cirkulacija i potaknuo rast kose. Osim navedenog masaža vlasišta je vrlo ugodna i sjajno opušta. Masira se baznim biljnim uljima, najčešće uljem sezama za masno i normalno vlasište ili avokada za suho i osjetljivo vlasište. 

Svaki tip ima svoje ulje

Ako je riječ o problemu poput masnoće ili ispadanja kose, preparate je potrebno nanositi svaki dan dvaput. S obzirom na to da se ne mogu upotrebljavati oni na bazi ulja, kao nosivi medij u kojem otapamo i razblažujemo eterična ulja poslužit će cvjetne vodice, odnosno hidrolati. Cvjetna vodica hamamelisa izvrsna je za masno vlasište, cvjetovi naranče za normalno, a ruža za suho.

No i obična masaža tjemena tijekom ili, još bolje, poslije pranja opušta i poboljšava cirkulaciju te jača kosu.

Za zdravu kosu bez prhuti

Za tretiranje masnog vlasišta, prhuti i poticanje rasta kose na 100 ml cvjetne vodice hamamelisa dodajte 25 kapi ružmarina i deset kapi cedra.

Pripravak za suhu kosu

Za suho i osjetljivo vlasište na 100 ml cvjetne vodice ruže dodajte 15 kapi lavande i pet kapi rimske kamilice. Pripravak umasirajte u vlasište dvaput na dan.

Ništa bez savjetovanja 

Biranje ili mijenjanje ulja bez konzultiranja s aromaterapeutom ili dermatologom nije dobro jer neka ulja mogu štetno djelovati.

Raščešljana kosa 

Kako bi masaža vlasišta bila što učinkovitija, a kosa mekša, dobro je nagnuti glavu i počešljati se odozgo prema dolje.

Najčitaniji članci