Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Najbolje kućne maske za njegu nakon sunčanja doktora Oza

Najbolje kućne maske za njegu nakon sunčanja doktora Oza

Suncem i morem oštećenu kosu obnovite maskom s jajetom i uljima, lice pomladite maskom od voća i meda, a stopala pilingom od šećera i kokosova ulja

VIDEO

Kako biste izgledali njegovano i mlađe nakon sunčanja, većina pripravaka koji će vam u tome pomoći krije se u vašoj kuhinji, kaže dr. Oz. Kosa puno otkriva o vama, a za zdravu i sjajnu isprobajte mješavinu za čišćenje tjemena od nakupljenih proizvoda koju je dr. Ozu otkrila Jessica Alba. Pomiješajte dvije žlice jabučnog octa sa šalicom vode ili prilagodite omjer svom tipu kose, time prelijte tjeme te isperite. 

Za kosu

Osobito ljeti kosa od sunca i mora postane suha, slamnata i oštećena, a možete je ojačati i obnoviti revitalizirajućom maskom tako da pomiješate istučeno jaje, po žlicu kokosova i maslinova ulja, žlicu meda, 60 ml vode i pola zgnječene banane. Miješajte dok smjesa ne postane glatka, nanesite na oštećena područja i ostavite da djeluje 15 minuta. Isperite i operite kosu šamponom. Ova maska pomoći će i ako vam je kosa oštećena bojenjem ili ako je lomljiva, dodaje dr. Oz. 

Njega kose ljeti: Odlični savjeti poznatog francuskoga kolorista
Njega kose ljeti: Odlični savjeti poznatog francuskoga kolorista

Umjesto regeneratora nanesite na kosu mješavinu pola šalice jogurta i pola šalice meda. Ostavite da djeluje 20 minuta te isperite toplom pa hladnom vodom, kaže Oz. 

Domaća maska za lice

Kako biste cijelu godinu imali lijepu kožu lica, svako jutro nanesite kremu sa zaštitnim faktorom, osobito ljeti. Za domaću masku pomiješajte po tri žlice papaje i ananasa te žlicu meda. Umasirajte na čisto i suho lice te vrat, ostavite da djeluje deset minuta pa isperite. Ne stavljajte ovu masku više od dvaput na tjedan. 

Woman with natural make up and green leaf

Efikasan piling

Poslije uživanja na suncu i pijesku tijelu će biti potreban dobar piling kako biste uklonili mrtve stanice i vratili koži sjaj. Slavni doktor savjetuje da pomiješate šalicu mljevene kave, pola šalice šećera i šalicu kokosova ulja. Umasirajte piling na mokru kožu cijelog tijela nakon tuširanja, ostavite da djeluje do deset minuta pa isperite toplom vodom. Tijelo poslije nahranite i zaštitite kokosovim uljem, tj. antioksidansom, vitaminom E, koji sadrži. Za bolju apsorpciju namažite tijelo poslije tuširanja, preporučuje Oz i dodaje da kokosovo ulje ima odličan anti-age učinak. Osim tijelo, njime možete mazati i lice za njegu i pomlađujući učinak, ali i stavljati na kosu. No mora biti kvalitetno. 

Jutarnje ili večernje tuširanje? Evo što je bolje za vaše tijelo
Jutarnje ili večernje tuširanje? Evo što je bolje za vaše tijelo

Redovita hidratacija tijela ključna je za održavanje mladolike i hidratizirane kože. Stopala su boljka mnogih žena, osobito ljeti. Sredite ispucane pete tako što ćete pomiješati 1/4 šalice smeđeg šećera, po dvije žlice kokosova ulja i meda te tri kapi esencijalnog ulja metvice. Umasirajte snažnim pokretima piling na stopala, isperite toplom vodom i osušite ručnikom. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru