Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Rituali za vikend čuvaju i njeguju kožu muškaraca

Rituali za vikend čuvaju i njeguju  kožu muškaraca
1

Muška je koža masnija i ima šire pore od ženske pa bi muškarci ljeti trebali temeljito čistiti i hraniti lice u kontinuitetu barem dva puta na mjesec

VIDEO

Osim što im je koža za 20 posto masnija, muškarci imaju i znatno šire pore od žena. Njihovoj je koži stoga ljeti potrebna temeljitija njega. Povremeni “vikend rituali”, primjerice dva puta na mjesec, pomoći će održanju zdrava i mladolika izgleda, savjetuje kozmetičarka Ana Bošnjak.
Postupak bi trebalo započeti čišćenjem lica tekućim sapunom ili pjenom za umivanje. Očišćena koža obično je jako zategnuta pa ju je preporučljivo omekšati tonikom za lice na biljnoj bazi. Zatim slijedi piling, koji uklanja odumrle stanice kože i čini ju glatkom.
- Najbolje je koristiti piling u kremi koji se, nakon što na licu odstoji od 3 do 4 minute, ispire mlakom vodom. Potom se najbolje još jednom 'umiti’ biljnim tonikom - napominje Ana Bošnjak.
Temeljito očišćeno lice potrebno je nahraniti zaštitnom kremom.
- Ako je riječ o masnoj i problematičnoj koži, upotrijebite gel za kontrolu sjaja. Radi li se o normalnoj koži, njoj najbolje odgovara hidratantna krema. Prije izlaska na sunce važno je nanijeti kremu sa zaštitnim faktorom 15 i više, nositi kapu i sunčane naočale - dodaje kozmetičarka Bošnjak.
Prema europskome standardu, sve hidratantne kreme na tržištu trebale bi sadržavati određen postotak zaštitnoga UV faktora.
Ljeti je nakon brijanja bolje koristiti blaže losione, odnosno one koji ne sadrže alkohol, jer on isušuje kožu, ističe Ana Bošnjak.
Područja oko očiju i usana, najsklonija nastanku bora, osobito je ljeti važno redovito hidratizirati. Za to koristite poseban gel ili serum.
HRANJIVE MASKE NISU SAMO ZA ŽENE
Da bi koža bila ljepša i njegovanija, i muškarci bi, s vremena na vrijeme, trebali koristiti masku za lice, naglašava kozmetičarka Bošnjak. Ljeti su najbolje hidratantne maske koje vlaže kožu, na primjer od krastavca ili dinje.
- Nanosi se poslije pilinga i toniziranja lica. Nakon što odstoji 15 minuta, isperite ju mlakom vodom te lice nahranite kremom.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Veliki tjedni horoskop: Ribe će se svađati s partnerom, a Vage napokon srediti financije
OD 19. DO 25. SVIBNJA

Veliki tjedni horoskop: Ribe će se svađati s partnerom, a Vage napokon srediti financije

Škorpione čeka tjedan povećanih napora, iscrpljenja i stresa, a ni koncentracija im neće biti najbolja. Djevice će briljirati u trgovačkim i novinarskim poslovima

Kuhar kraljice Elizabete radio je kajganu s dva tajna sastojka
POSEBAN RECEPT

Kuhar kraljice Elizabete radio je kajganu s dva tajna sastojka

Kraljica je vrlo rijetko mijenjala način prehrane te je kajgana postala jedno od njezinih omiljenih jela za doručak. Njezin je kuhar otkrio da je za Kraljicu radio kajganu s muškatnim oraščićem i limunom
Jednostavan trik kako da ruže cvjetaju kao lude cijelo ljeto
NEOBIČAN DODATAK

Jednostavan trik kako da ruže cvjetaju kao lude cijelo ljeto

Iako se i magnezij i sumpor prirodno pojavljuju u tlu, oni mogu biti iscrpljeni iz tla zbog različitih razloga. Primjerice, zbog prekomjerne sadnje i sjetve, čime se tlo iscrpljuje